Följ VisitNorway

​6 äventyrliga sommartips i Nordland

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2016 14:30 CEST

Helgelandskusten. Foto: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

I området kring polcirkeln finns en av Norges vackraste regioner – Nordland som rymmer fjäll och fjordar, midnattssol och äventyr. Här kommer sex äventyrliga tips för sommaren.

Nordland är känt för sina bergsformationer och sin vackra kustlinje. Här finns vacker natur, kultur och kustliv. Och äventyret är nära - från Sverige nås området enkelt med SAS direktlinje mellan Stockholm och knutpunkten Bodø. Direktflyget tar bara en och en halv timme.

1. Kystriksveien och Helgeland

Söderut från Bodø finns Kystriksveien med Norges största skärgård. Kustvägen sträcker sig genom Helgeland, ända ner till Steinkjer, och utmed de 650 kilometrarna finns många intressanta platser att upptäcka – från världsarvet Vegaøyene, Norges näst största glaciär Svartisen, världens starkaste malström Saltstraumen till hålet i det säregna fjället Torghatten. Kystriksveien går att uppleva i bil eller med cykel och kan kombineras med en ö-luff.

2. Lofoten

Nordväst om Bodø ligger Lofoten med unika naturupplevelser, traditionsrika fiskeläger, fågelberg, kritvita stränder och smaragdgröna vikar, men också små samhällen med konstgallerier, kultur och träkyrkor.

3. Valarna i Vesterålen

Precis norr om Lofoten ligger Vesterålen. Ingen annanstans längs den norska kusten är kontinentalsockeln så nära fastlandet som här och då området dessutom är mycket näringsrikt går det att se späckhuggare, knölvalar och grindvalar, liksom den stora kaskelott-valen, här.

4. Narvik

Från Narvik är det nära till äventyrliga aktiviteter och utflykter för hela familjen. Här är det möjligt att bestiga nationalfjället Stetind och vandra den gamla rallarvägen. Här ligger också världens nordligaste djurpark, Polar Park, där till exempel björn, varg, myskoxar och fjällrävar lever i några av världens största viltreservat.

5. Bodø

Bodø är mer än bara en knutpunkt. Staden fyller i år 200 år vilket firas under hela året med olika evenemang - allt ifrån konstutställningar, barnkulturfestival och kulturnatt till brasiliansk karneval och cykeltävlingar. Bodø står också som värd för den årligen återkommande yoga-festivalen Arctic Yoga Conference som är världens nordligaste. Och strax utanför Bodø ligger den gamla handelsstaden Kjerringøy som ger en inblick i hur det var att leva i 1800-talets Nordnorge.

6. Golf i midnattssol

Nordland rymmer också flera golfbanor. Lofoten Links och Bodö golfpark är två 18-håls-banor där havet ibland utgör vattenhinder och stränderna fungerar som sandbunkrar.

Direktflyget trafikerar Stockholm Arlanda - Bodø mellan den 26 juni till den 11 augusti. 

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.