Följ VisitNorway

75 000 på vintermarknad i världsarvsstaden Röros

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2010 09:20 CET

För norrmännen är det en nationell begivenhet, där det mesta av login är bokad minst ett år i förväg.

Den gamla trä- och bergsstaden förvandlas under dessa dagar till en livlig marknadsplats, med intensivt folkliv i stort sett dygnet runt. De flesta aktiviteter sker på de två huvudgatorna, där över 250 utställare är på plats. Och en del har färdats långt. Ett 80-tal forbönder kommer med häst och släde, bland annat från Klövsjö och Mora, för att delta.

Men det finns ett smidigare sätt också. Skyways flyger perioden 28 januari till 28 mars direkt från Stockholm Arlanda till Röros torsdag och söndag. Flyget tar ca 80 min och kostar 1995 kr  för en resa t/r.

www.roros.no

www.skyways.se

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 02
Mobil: +46 704 716 407

Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.