Följ VisitNorway

Årets skidnyheter i Norge

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2016 07:28 CET

Topptur i Fjordnorge

I Norge är flera skidorter i startgroparna för vintersäsongen. Det som gör grannlandets fjäll perfekta för såväl familjesemestern som för kompisgänget är utbudet – här finns pister och toppturer för stora och små, nybörjare och vana. Inför vintern. Vad sägs om Ski & Train i Fjordnorge, tidig säsongspremiär i Geilo eller uppgraderade barnområden i Norefjell?

Tidig säsongsöppning i Geilo
Den vackra fjällbyn Geilo har gott om pister och längdspår. I år öppnade Geilo backarna rekordtidigt och hade skidsäsongspremiär redan den 30 september. Den första helgen i oktober gjordes det hela 10 000 turer i backarna. Snön kommer från tidigare säsonger och har förvarats under dubbla lager av isolerande duk, helt utan någon energiförbrukning. Inför säsongen har Geilo också mer än halverat priserna på säsongskorten för familjer. Det – och ett rikt utbud av aktiviteter även utanför pisterna – gör Geilo populärt för barnfamiljer.
www.geiloholiday.no


Längre säsong i Norefjell
Prisbelönade Norefjell har landets största fallhöjd på 1010 meter och ligger bara 40 mil från Göteborg. Inför vintern 16/17 har man investerat 50 miljoner norska kronor i snöproduktionen. Tack vare den nya snökanonanläggningen kommer Norefjell öppna för säsongen i mitten av november. Samtidigt har man gjort vissa förändringar i backarna som ger större snösäkerhet och längre säsong. I vinter finns det också nya skicross-backar, uppgraderade terrängparker och förbättrade barnområden. Man har också satsat på en ny eventavdelning i själva backen, som erbjuder vinterroliga aktiviteter för stora och små i hela familjen.
www.norefjell.com


Ski & Train i Fjordnorge

I vinterparadiset Fjordnorge gör man i år en ny toppturs-satsning: Ski & Train i Vatnahalsen. Fjällen som omger den legendariska Flåmsbanan är populära för sin skidåkning och området har kallats för Norges svar på St Moritz. Den 20 kilometer långa järnvägslinjen Flåmsbanan utsågs 2014 till världens mest fantastiska tågresa av Lonely Planet. Med hjälp av tåget kan man enkelt förflytta sig mellan de lockande nedfarterna. Detta innebär att man får gå endast 500-700 meter upp, för att sedan skida 1500 höjdmeter ner till tåget igen. Denna kombination av skidor och tåg är unik i Norge.
För den som vill utforska skidanläggningarna i Fjordnorge finns Alpepasset som är ett unikt samarbete mellan nio skidorter. Med det kan skidåkare utforska över 60 nedfarter och 32 liftar med hjälp av ett enda liftkort. Strandafjellet, Stryn, Hornindal och Harpefossen är några av orterna.
www.skiandtrain.com/ski
www.alpepass.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.