Följ VisitNorway

Aktiv semester i Nordland – Här hittar du ditt äventyr

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2014 12:58 CEST

Nordland hittar du stora äventyr med små medel. Här landar du mitt i fantastisk natur, mitt i
äventyret och har allt du behöver för en aktiv semester. Du kan paddla eller ö-luffa längs med den vackra kusten, vandra och klättra med hela familjen och spela golf under midnattssolen.

Du behöver inte åka långt för att uppleva en äventyrlig sommar. Med SAS nya direktflyg mellan Stockholm och Bodö finns norska Nordland alldeles runt hörnet. Området som ligger precis nedanför polcirkeln och är känt för sin vackra, vilda natur, har både lättillgängliga fjäll och hav att bjuda på.

Ö-luffa med cykel
Nordland är känt för att ha en av världens vackraste kuststräckor; Helgelandskusten. Den upptäcker du bäst genom att ö-luffa med cykel eftersom Helgelandskusten är relativt platt och har lite biltrafik. Cykla från Brønnøysund till Sandnessjøen och besök de vackra öarna på vägen, exempelvis Vegaöarna, som finns på UNESCO:s världsarvslista. Bo i en traditionell rorbu (fiskestuga), njut av traktens kulinariska delikatesser och leta upp dina egna paradisstränder.

Norges bästa paddling
De många öarna, kobbarna och skären kan du också uppleva från en kajak. Området är eftertraktat av naturälskare och lätt att nå. Det sägs dessutom ha Norges bästa havskajakpaddling. Här finns tusentals öar, ett rikt växt- och djurliv och unika bergsformationer. Smala fjordar och höga fjäll gör det till en naturupplevelse utöver det vanliga. Vacker paddling hittar du också mycket lättillgängligt runt Bodö och i de spegelblanka vattnen kring Lofoten.

Vild vandring
Vandringsentusiasten hittar sitt lystmäte i Nordland med råge och alternativen är många. Den historiska Rallarvegen i Narvik sträcker sig 82 kilometer genom vilt fjällandskap och är populär att både cykla och vandra. Vägen byggdes av rallarna som arbetade med järnvägen mellan Kiruna och Narvik och är känd för sina kvarlämningar efter andra världskriget. Även runt staden Bodö finns det gott om vandring.

Med sina 46 000 invånare är det Nordnorges näst största stad och den är vackert inramad av Børvasstindenes, Landegode och Lofotens toppar. Här finns det gott om både klättring och vandring för hela familjen – och det är lättillgängligt. Vill du åka längre ut ska du besöka Lofoten. Här är fjällen många och naturen omväxlande, en bergig ö-värld med vildmarken runt hörnet. Och den som älskar vandring kan inte missa Vegaöarna. ”De sju systrarna” är en bergskedja med sju toppar som alla sträcker sig över 1 000 meter upp i skyn. Det finns vandringsleder upp till alla topparna och den bästa utsikten mot bergen får du från ön Herøy.  

Golf under midnattssolen
En annan unik aktivitet i Nordland är golf under midnattssolen. I sommar har du den som ständig följeslagare och dagarna bli härligt långa. Det är en upplevelse att spela golf här uppe i det nordligaste norr och i Narvik finns världens nordligaste artonhålsbana. Det finns också gott om banor att välja mellan i Bodö, Lofoten och Helgeland. Det är inte bara naturen som gör upplevelserna unika här. I Nordland befinner du dig mitt i äventyret hela tiden. Därför är det enkelt och lättillgängligt. Och tack vare midnattssolens eviga ljus kan du fylla din semester till bredden med natur och upplevelser dygnet runt.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.