Följ VisitNorway

​Allt om festivalsommaren i Nordland

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2016 11:16 CEST

Nordland Musikkfestuke. Foto: Sverre Magnus Bjoerseth_www.nordnorge.com

Sommartider är festivaltider också i Norge. Här är en guide till åtta av sommarens festivaler i Nordland.

Sommer-Melbu, 1-10 juli

Sommer-Melbu är en årlig kulturfestival i Melbu som 2016 firar 30 år. Under de tio dagarna i början av juli fylls Melbu av musik och konst.

Se http://sommermelbu.no

Galleria Kunstfestival, 2-9 juli

Galleria Kunstfestival i Mosjøens gamla stadsdel Sjøgata är ingen vanlig konstutställning. Det är Norges längsta galleri - här finns hela 700 meter med konst.

Se http://www.galleria.no/

Lofoten Piano Festival, 11-17 juli

Lofoten Piano Festival är den enda av sitt slag i Norge. I år gästas man av bland andra Jean-Efflam Bavouzet, Nelson Freire, Marc-Andre Hamelin, Ingrid Fliter, Joachim Carr och Bertrand Chamayou.

Se www.lofotenfestival.no

Trænafestivalen, 7-10 juli

Musikfestival i Norges äldsta fiskeläger och långt ut till havs med lokala, nationella och internationella artister. I år återfinns bland andra Bod Hund, Matoma och Ry X bland gästerna.

Se www.trena.net

Rootsfestivalen, 13-16 juli

Musikfestival i kuststaden Brønnøysund med både nationella och internationella artister, i år bland andra 10CC, Blueskollektivet och Moon Safari.

Se www.rootsfestivalen.no

Arctic Sea Kayak Race, 24-30 juli

Under paddelfestivalen Arctic Sea Kayak Race i skärgården runt Vesterålen har havspaddlare från hela världen samlats årligen sedan 1991 för att utbyta kunskap och umgås.

Se http://www.askr.no/

Nordland Musikkfestuke, 5-14 augusti

Årlig musikfestival i Bodø med klassisk profil. Känd för konserter på okonventionella platser, såsom ovanpå den majestätiska Keiservarden, 366 meter över havet, ute på Nyholms Skandse, på Bodø Torg och på Mjelle.

Se www.musikkfestuka.no

Lofotr Vikingfestival, 3-7 augusti

Lofotr Vikingefestival är en fem dagars vikingafestival för hela familjen. Här finns uppvisningar, marknad, konserter, spel och tävlingar. Årets tema är vikingamat.

Se www.lofotr.no/no/Viking-/br-festival

Hamsunsdagene, 3-7 augusti

Hamusundagene är en litteratur- och kulturfestival på Hamarøy som ska främja Nobelpristagaren och författaren Knut Hamsuns liv och arbete. Här bjuds på författarsamtal, högläsningar, debatter, konserter, teater, mat och naturupplevelser.

Se http://www.knuthamsun.no/

Hemnesjazz, 4-7 augusti

Jazzfestivalen Hemnesjazz bjuder på bland andra Jan Erik Vold & Ellen Bødkers specialskriva Helgeland Suite som inspirerats av områdets orörda natur, midnattssolen, fjordarna, städerna och människorna.

Se www.hemnesjazz.no

Parkenfestivalen, 19-20 august

Musikfestival i Rensåsparken i Bodø. Olika artister och genrer nationellt och internationellt - från Kent till Garbage.

Se www.parkenfestivalen.no

Foldvik Marked og Kystkulturfestival, 19–21 august

Foldvik Marked og Kystkulturfestival går traditionsenligt av stapeln den tredje helgen i augusti varje år. Det är en mötesplats för unga och gamla där kustområdets historia och kultur sprids genom traditionell mat, gammalt hantverk, båtar, tävlingar, underhållning och musik.

Se http://foldvikmarked.gratangen-kystlag.net

För komplett festivalprogram, se http://www.nordnorge.com/no/festival-kultur

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.