Följ VisitNorway

Alpina skidnyheter i Fjordnorge Voss satsar på ny pist och lift

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2011 09:18 CEST

Voss i Fjordnorge presenterar flera alpina nyheter inför den kommande vintersäsongen.

Endast två timmars bilresa från Bergen, och en timme från både Sogne- och Hardangerfjorden ligger den populära skiddestinationen, som lockar med 19 nedfarter , terrängpark, Big Air Jump och tolv liftar.

Nytt för i år är bland annat en ny skidlift och familjebacke, fler snökanoner på Slettafjället och en ny stuganläggning

I hela regionen satsas det stort på att utveckla skidturismen. De alpina skiddestinationerna är personliga och perfekta för familjer med både barn och tonåringar. Här finns även utmanande pister för de mer avancerade åkarna.

I Fjordnorge finns även Alpepasset, som är ett unikt samarbete mellan åtta skidorter. Det ger skidfantasten oanade möjligheter att variera skidåkningen  på temat “Ski around the fjords” med hjälp av ett enda liftkort. Strandafjellet, Stryn och Harpefossen är några av orterna.

www.vossresort.no

www.alpepass.no

www.fjordnorway.com/ski

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.