Följ VisitNorway

Alpina Voss bygger ut för över 700 milj kr

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2012 09:17 CEST

Voss och Myrkdalen i Fjordnorge storsatsar inför framtiden. Över 700 milj kr investeras under de kommande åren i det som ska bli en av Norges största alpina skidanläggningar.

Endast två timmars bilresa från Bergen, och en timme från både Sogne- och Hardangerfjorden ligger den populära skiddestinationen i ett av Norges mest snösäkra områden, med ett 15-tal pister, terrängpark och freestyleområde.

Tanken är att göra Voss Fjellandsby till Nordens bästa familjedestination innan år 2020.

Sedan starten år 2003 har man investerat över 130 milj kr i skildiftar, pister och servicebyggnader. Nästa steg är ett nytt hotell för 200 milj kr, som ska stå klart nu i november. Hotellet, som ligger i direkt anslutning till pisterna, får bl a 112 rum och sviter, tre restauranger, lobbybar och konferensavdelning.

http://www.vossfjellandsby.no/no/om_oss/page16.html
www.vossfjellandsby.no

www.fjordnorway.com

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.