Följ VisitNorway

Chasing the Elements – att finna vägen tillbaka till naturen

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2017 12:12 CET

Fotograf: Jess Bonde

Chasing the Elements är ett projekt som har lett fram till en film med ett tydligt budskap – inspirera människor att möta naturen, att se det fantastiska som finns där ute och förstå vikten av att respektera det. På lördag har den premiär på Skandiabiografen i Stockholm.

Under en intensiv månad reste ett team professionella actionsport-atleter från olika länder tillsammans med vanliga ungdomar från Lofotens vackra landskap och upp till Nordkap, för att utmana och möta naturen i bergen och till havs, genom olika aktiviteter och sporter. Chasing the Elements är filmen om deras upplevelser av naturen och de utmaningar som de ställdes inför.

Adam Holm är personen och hjärnan bakom projektet. Han har levt ett liv vid havet och är dubbel världsmästare i vindsurfing. När han förra året - trots en flerårig heltidssatsning - blev utan en OS-plats i Rio, började han att ifrågasätta vad som är viktigast i livet. Svaret pekade mot naturen och resultatet blev projektet Chasing the Elements.

Med projektet önskar han att visa människans starka band till naturen och inspirera andra att ge sig ut i naturen. För att sprida budskapet vidare och inspirera barn och unga om hur viktig naturen är för oss människor, har Adam även varit runt på en skolturné där han reste runt i Sverige i en elbil, bott i tält och besökt skolor för att möta och inspirera barn och ungdomar och aktiverat dem ute i naturen.

Filmen ”Chasing the Elements” kommer att ha premiär 25 november på Skandiabiografen i Stockholm. Regissör för filmen är Filip Wallin.

Se trailern till Chasing the Elements här.


För mer information och länk till hela filmen, vänligen kontakta Adam Holm:
Adam Holm, grundare och projektledare
Mobil: 076-645 60 23
Mail: Adam_R_Holm@hotmail.com
www.chasingtheelements.com
Instagram: @adamholmswe

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.