Följ VisitNorway

​​Ecotrail Oslo – ett miljövänligt traillopp mitt i stan

Pressmeddelande   •   Apr 06, 2016 08:16 CEST

Den 21 maj kommer 3000 löpare från 38 länder att lära känna Oslo genom ett miljövänligt traillopp. Ecotrail Oslo är en tävling, mitt i hjärtat av den norska huvudstaden. Bandragningen sträcker sig över såväl urbana utmaningar som på skogsstigar – det är ett terränglopp som visar upp Oslos alla sidor.

Ecotrails deltagare kommer att få en bild av både gårdagens och dagens Oslo. Man springer genom viktiga historiska områden, som nu används för rekreation, som picknick, bad, fiske, promenader, löpning och längdskidåkning.
De två längsta distanserna tar deltagarna genom den unika skog som omger Oslo. När löparna befinner sig under den berömda hoppbacken får de en panoramautsikt över hela huvudstaden, med dess fjord och skog som ramar in. Längs banans sista 10 kilometer känner deltagarna doften av det salta havet – och slutligen når de mållinjen intill det vackra operahuset vid fjorden.

”Leave no trace”-etik

Ecotrail-konceptet fokuserar på miljömedvetenhet vid stora evenemang. Ecotrail Oslo står för en strikt miljöpolicy och främjar en "leave no trace"-etik bland sina deltagare. Ett exempel är att löparna måste ha med sig en liten, designad väska för att bära skräp i under tävlingen. De kommer också att ta med en egen kopp att dricka vatten ur. Detta är i stark kontrast till vad man ofta kan se i vanliga lopp där tusentals koppar och papper från löparna flyger omkring på gatorna.

Avstånden i är 18 km, 18 km stavgång, 30 km, 45 km och 80 km.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.