Följ VisitNorway

En miljon har hört Norges skrik

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2013 10:41 CET

Norges Skrikkampanj - med en film som uppmanar människor att ladda upp sina egna skrik - har slagit mycket väl ut och har nu setts av mer än en miljon människor världen över.

Den 23 januari lanserade Visitnorway kampanjen ”Världens längsta skrik” med en film som bygger på Edvard Munchs kända tavla Skriet. Filmen skapades för att hylla Munchåret och den vackra norska naturen och samtidigt uppmana tittarna till att ladda upp sina egna skrikfilmer.

Målet för kampanjen, att filmen ska visas mer än en miljon gånger innan den sista februari, uppnåddes redan i fredags och personer från 152 länder har besökt kampanjsidan på Visitnorway. Totalt tusen filmer har laddats upp och lagts till den ursprungliga filmen, som sedan starten den 23 januari har vuxit från 45 sekunder till ett långt skrik på 40 minuter, skapat av människor från hela världen.

Skrikkampanjen är ett resultat av ett målinriktat arbete med att hitta nya och Innovativa sätt att få uppmärksamhet om Norge som turistland. Tanken är att alltid använda naturen som en ram för aktiva upplevelser, starka känslor och samtidigt göra det på ett kul sätt. Filmen i sig är spektakulär, men det är ambitionen att skapa ”världens längsta skrik”, som har skapat rubriker världen över. Spaniens fjärde största nationella TV kanal har visat filmen i sin helhet på sina nyhetssändningar, Skriet har också visats på MTV och kanal 100 i Ryssland samt CNN. Kampanjen har fått en hel del redaktionell uppmärksamhet i stora och små tidningar världen över. Los Angeles Time, Boston Globe, The Telegraph, Dagens Nyheter, Ekstra Bladet, De Telegraf och La Stampa Daily Mail har alla skrivit om världens längsta skrik i sina tidningar. Nyheten sprider sig hela tiden till nya länder även utanför Visitnorways prioriterade marknader och stora tidningar i Ungern, Grekland, Turkiet, Israel, Malaysia, Bulgarien och Litauen har skrivit om kampanjen.

Kampanjen har även fått god spridning i sociala medier och många har engagerat sig på facebook, Twitter, Instagram, Pintrest och bloggar.


För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.