Följ VisitNorway

Entusiaster driver frågan om en spektakulär världspremiär av "Mission impossible" på Preikestolen

Pressmeddelande   •   Feb 22, 2018 08:10 CET

Preikestolen, Foto: Andreas Gruhle/visitnorway.com

Fjällplatån Preikestolen är ett av Norges mest populära turistmål. Nu blir platsen än mer berömd – klippan har fått celebert besök. I trailern för nya Mission Impossible hänger nämligen Tom Cruise längs med bergsväggen och håller i sig för glatta livet. Samtidigt driver entusiaster i Norge frågan om att få arrangera världspremiären av filmen på klippan.

I sommar har en av årets stora blockbusterfilmer premiär: Mission Impossible Fallout. Tom Cruise spelar åter igen huvudrollen som Ethan Hunt. En av filmens stora scener äger rum i västra Norge, vid den ikoniska klippformationen Preikestolen. Man kan även se bergsplatån i filmens trailer och när Tom Cruise själv twittrade om trailern använde han ett foto av sig själv hängande utmed den dramatiska klippan.

Spektakulär utsiktspunkt
Preikestolen reser sig över Lysefjorden och har blivit utnämnd till en av världens mest spektakulära utsiktspunkter, av både Lonely Planet och BBC. Att vandra till Preikestolen tar ungefär fyra timmar fram och tillbaka, med en stigning på 350 meter. Mellan maj och oktober gör mellan 100-200 besökare vandringen hit varje dag. När Tom Cruise och filmteamet var på plats stängdes emellertid platsen ned för besökare och man guidades istället till en platå ovanför klippan. 

Världspremiär på Preikestolen?
Filmen har världspremiär i USA den 27 juli och visas i Sverige och Norge från och med augusti. Lokala krafter i Norge driver dock frågan att få arrangera världspremiären på Preikestolen. Det återstår att se om de lyckas med att genomdriva den spektakulära idén.

Här är trailern för Mission Impossible: Fallout


För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.