Följ VisitNorway

​​Flera väljer tåget mellan Stockholm och Oslo

Pressmeddelande   •   Aug 19, 2016 08:53 CEST

Barcode Oslo

Allt fler svenskar väljer ett mer klimatsmart alternativ när de ska besöka grannlandets huvudstad. Det har gått ett år sedan SJ började trafikera Stockholm-Oslo med sitt snabbtåg X 2000. Sträckan har blivit populär och under året har trafiken ökat med 39 procent.

Varje år flyger 1,1 miljoner resenärer mellan de två skandinaviska huvudstäderna. Många av resenärerna har efterfrågat ett miljövänligare alternativ som matchar flygets restid. För ett år sedan satsade därför SJ på ett X 2000-tåg som trafikerar Stockholm-Oslo. Initiativet har blivit populärt bland både svenskar och norrmän. Trafiken på sträckan har gått upp med 39 procent från trafikstart den 31 maj 2016. För sträckan Karlstad-Oslo har trafiken ökat med 76 procent under samma period.

Tåget utmanar flyget

Varför resenärer väljer tåget istället för bil eller flyg har flera orsaker. – Vi ser att många resenärer uppskattar den förkortade restiden mellan städerna. Framgången ligger i att resan är obruten och att du som resenär kan nyttja tiden ombord bättre genom att till exempel vila, äta något gott från vår KRAV-märkta bistro eller arbeta, berättar Petter Essén, affärschef på SJ för linjen Stockholm-Oslo.

Inför 2017 planerar SJ att öka antalet från tre till fem dagliga avgångar.

Källa: SJ

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.