Följ VisitNorway

Förläng vintern med vårskidåkning i Hafjell/Kvitfjell

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2014 13:00 CET

Den efterlängtade vårvintern och dess skidåkning närmar sig och Norges största skiddestination väntar på dig. I Hafjell/Kvitfjell hittar du inte minst brantare backar, mindre liftköer och mycket snö, utan också Skandinaviens längsta backe med sju hissnande kilometer.

Vårskidåkningen är synonymt med längre dagar, värmande sol och i detta fall – galet mycket snö. I Hafjell/Kvitfjell kan du i år räkna med riktigt goda snöförhållanden.

– Vi har inte haft så här mycket snö på 25 år i Hafjell/Kvitfjell, det finns upp till 2,5 meter snö i fjällen. Dessutom kommer vi producera upp till två miljoner kubikmeter konstsnö så att vi kan erbjuda bra skidåkning hela vårvintern, säger Jordi Somers, marknadschef för destinationen.

Inför vintern 2013 blev skidorterna Hafjell och Kvitfjell till en och samma destination och dess stora utbud av backar passar lika bra för barnfamiljer och pensionärer som för professionella skidåkare. Bussar som går i skytteltrafik knyter samman orterna och gör att du enkelt kan förflytta dig mellan liftssystemen som du vill. Hafjell och Kvitfjell kan tillsammans erbjuda 73 kilometer backar, 5 terrängparker, 28 liftar, en gondollift och 900 kilometer preparerade spår. Här finns också Skandinaviens längsta nedfart på 7 000 meter.

Hafjell/Kvitfjell är en destination som har allt att erbjuda dig som älskar vårskidåkning. Något som talar ännu mer för ett besök är den norska kronan som kraftigt har försvagats hittills i år. Det perfekta åket ligger dessutom närmare än du tror – bara 60 mil från Stockholm, knappt 50 mil från Göteborg. I Hafjell/Kvitfjell kan du förlänga vintern och inte bli besviken, varken på priser, utbud eller snötillgång.

För mer information, vänligen kontakta:  


Annica Sundström

MANDEL


Mail: as@mandel-consulting.com


Tel: +46 (0)8 222 022

Jordi Somers


Alpinco


Marknadschef
Mail: jordi@alpinco.no


Tel: +47 92 03 89 81


För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.