Följ VisitNorway

Hafjell Bike Park satsar på barnfamiljer

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2016 09:27 CEST

Hafjell Bike Park är Norges största cykelpark. Anläggningen öppnades 2003 och var den första att erbjuda downhill-cykling i landet. I helgen lanserades Hafjells första cykelled som riktar sig till barn och nybörjare.

Hafjell har genom åren utökat antalet stigar, både i backen och uppe på fjällen, med allt från gröna till svarta leder. I helgen var det premiär för det som betecknas som en "klargrön" led – en nedfart speciellt utformad för familjer med barn och nybörjare.

– Vi har sett en växande efterfrågan från nybörjare och familjer. Denna led blir en låg tröskel för att komma igång med downhill-cykling. Här kan barn på åtta-tio år finna glädje i att cykla nedför hela dagen, säger Knut Løkås, ansvarig för Hafjells sommarsatsning.

Løkås tror också att äldre och mer utbildade cyklister kan uppskatta leden.

– Det är en trevlig stig som man kan cruisa i, gärna som en uppvärmning till de något tuffare lederna.

Flera leder planerade

Hafjell har också planer på att utöka nätverket med leder ytterligare.

– Detta är bara början på flera sommarsatsningar i Hafjell. Under de kommande åren vill vi fortsätta att expandera parken och behålla vår position som Norges största och bästa cykelpark. Barnfamiljerna är viktiga i detta sammanhang, säger Løkås.

I synnerhet finns det potential i parkens geografiska läge, menar han.

– Lillehammer-området har många familjer på besök under sommaren, inte minst våra grannar Hunderfossen och Lilleputthammer. Vi tror att det kan vara intressant för dem att tillbringa en dag eller fler på ett aktivt vis. Dessutom är det stor genomfartstrafik på E6:an och för många kan det vara trevligt att göra ett stopp i Hafjell på vägen.

Både nedför och platt

Den nya leden slingrar sig genom skogen från gondoltoppen och ner till centralstationen i Hafjell. Därifrån tar cyklisten sig upp till toppen med hjälp av liften. Från toppen och ner till gondolen igen är det möjligt att cykla den blå leden "Moetown" eller följa en platt och fin grusväg. Man kan ta med sig egen cykel, men Hafjell Bike Park erbjuder också cykeluthyrning för både stora och små. Hittills i sommar har många familjer tagit med sina egna cyklar upp i gondolen och cyklat över Øyerfjellet. Här, vid porten till Gudbrandsdalen, finns ett vackert böljande landskap, med låg vegetation och variation på cykelstigarna. Här är det möjligt att cykla på smala stigar, i utmanande terräng och på platta, breda grusvägar genom det idylliska landskapet.

Tävlingar i år

Hafjell Bike Park har tidigare varit värd för NM, EM, VM och världscupen. Det har satt Hafjell på kartan om en av de bästa platserna för downhill-cykling. I sommar arrangeras NM i downhill-cykling i Hafjell den 21 augusti. Dessutom arrangeras en endurotävling för första gången. Den populära enduroserien 80/20 avslutas i Hafjell den 17 september.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.