Följ VisitNorway

Hafjell-Kvitfjell – Ditt nya vinterparadis

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2013 10:16 CET

Alldeles ny, men med legendariska ådror. Till vintersäsongen 2013 blir de olympiska orterna Hafjell och Kvitfjell en skiddestination. Här kan stora som små uppleva en riktig vinter, med djup snö som gnistrar på fjällsidorna, julmarknader, skidåkning för alla och charmig norsk hytte-kultur. Här finns allt för en stämningsfull vinter – på ett och samma ställe.

Kanske besöker du en julmarknad på morgonen, för att sedan uppleva den hänförande naturen ute i de branta backarna eller i de slingrande längdspåren. När du kommer hem till stugan igen knastrar elden i spisen, bastun väntar på att värma upp dina vindbitna kinder och istappar hänger likt kristaller utanför fönstret. Vintern i Norge är inte som på någon annan plats. Och vill du dessutom uppleva allt som hör vintertiden till, då är den nya destinationen Hafjell-Kvitfjell platsen för dig. Två blir nu nämligen en.

Inför vintern 2013 blir skidorterna Hafjell och Kvitfjell till en destination och ståtar med ett utbud endast värdigt två legendariska orter. Hafjell och Kvitfjell byggdes i samband med vinter-OS i Lillehammer 1994 och backarna passar lika bra för barnfamiljer och pensionärer som för professionella skidåkare. Orterna ligger bara några mil norr om Lillehammer och två timmar med bil från Oslos flygplats Gardermoen. Nära, bekvämt och hög kvalitet. Det beskriver skidåkningen här. Men det finns ju också så mycket mer.

Julen i Norge är en lustfull tid och aktivitetsutbudet denna vinter speglar just det. Här kan de minsta roa sig med kälkekörning, julverkstad, baka pepparkakor och gå på skattjakt. De stora kan njuta av en stämningsfull julkonsert i Hafjell eller besöka Kvitfjells vinterbal med trerätters och dans. Tack vare närheten till Lillehammer kan området erbjuda boende i alla former, från små mysiga stugor i skogen till finare våningar i stan. Det finns också boende alldeles vid pisten. Julbordssäsongen startar i november. Då kan man njuta av traditionell norsk julmat. Den som vill lyxa till det kan boka in sig på vinprovning eller SPA. Naturligtvis finns det även julmiddag på självaste julafton att avnjuta på flera hotell och det nya året kan skålas in under festliga former, eller sittandes i bastun efter en mysig middag i stugan. Varför inte avsluta året med en tur med häst och släde i månskenet? Oavsett om det är natt eller dag – den vackra Gudbrandsdalen med sin omväxlande natur är en vild skönhet som kommer att få dig att tappa andan.

Är skidmusklerna trötta kan du strosa runt i mysiga Lillehammer som bjuder på trevliga butiker och idylliska julmarknader. Lillehammer är det enda stället i Norge där du kan åka skidor i olympiska backar på morgonen, gå på museum vid lunch och shoppa julklappar på eftermiddagen.

I Hafjell-Kvitfjell är den imponerande naturen alltid nära och står som en vacker kuliss till det traditionella julfirandet och allsköns aktiviteter. Här finns allt du kan önska dig av en riktig vinter – på ett och samma ställe.

För mer information, vänligen kontakta: 
Annica Sundström
MANDEL
Mail: as@mandel-consulting.com
Tel: +46 (0)8 222 022

Jordi Somers
Alpinco
Director of international sales
Mail: jordi@alpinco.no
Tel: +47 92 03 89 81

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.