Följ VisitNorway

Hafjell-Kvitfjell – ett folktomt skidparadis under Sverigeveckan

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2013 12:48 CET

Första veckan i januari är en speciell tid i Norge. I varje fall om du är svensk. Om du besöker Norges största skiddestination Hafjell-Kvitfjell kan du räkna med kvalitetsskidåkning till lågt pris, inga liftköer och gott om snö. Den försvagade kronan är ännu en sak som talar för en Norge-semester i vinter.

Tänk dig hissnande backar som bjuder på snö i mängder och storslagen natur – allt till en kuliss av folktomma snöfält och icke existerande liftköer på Norges största skiddestination Hafjell-Kvitfjell. Det är inte utan anledning som den första veckan i januari kallas för Sverigeveckan i Norge. Då har nämligen norrmännen lämnat fjällen eftersom de alla börjar arbeta igen efter nyår. Men vi svenskar kan entusiastiskt fira att vi är lediga över trettondagshelgen, som infaller extra behändigt 2014, eftersom måndagen blir ledig.

Något som talar ännu mer för norsk skidåkning i vinter är den norska kronan som kraftigt har försvagats hittills i år. Sedan nyår har den sjunkit hela 10 procent. Detta tror man kan ha bidragit till fler bokningar på skidanläggningar från utländska gäster. Främst är det svenskar och danskar som har bokat mer än tidigare, troligtvis tack vare närheten, kvaliteten och den svagare kronan.
– Vi har ökat med 25 procent av den utländska marknaden hittills i år och förra året hade vi ett rekordår, säger Jordi Somers, marknadschef för destinationen Hafjell-Kvitfjell.

Han tillägger att ett nytt rekord inte är otänkbart. Och konstigt vore det inte. För vintern i Norge är inte som på någon annan plats. Och vill du dessutom uppleva allt som hör vintertiden till, då är den nya destinationen Hafjell-Kvitfjell platsen för dig under Sverigeveckan, med kraftigt sänkta priser och folktomt i pist och spår.

För mer information, vänligen kontakta: 
Annica Sundström
MANDEL
Mail: as@mandel-consulting.com
Tel: +46 (0)8 222 022

Jordi Somers
Alpinco
Director of international sales
Mail: jordi@alpinco.no
Tel: +47 92 03 89 81

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.