Följ VisitNorway

Hafjell-Kvitfjell lockar elitarrangemangen

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2014 12:48 CET

Att Norges största skiddestination Hafjell-Kvitfjell är något utöver det vanliga märks inte bara på dess storlek. Utbudet av arrangemang visar att anläggningen håller en hög kvalitet på allt från backar till åkning och upplevelser. Nu närmast väntar alpina världscupen i mars.

Norges största skiddestination kan stoltsera med att vara arena för allsköns stora arrangemang. De legendariska orterna Hafjell och Kvitfjell, som var tävlingsorter under OS 1994, har idag slagits samman till en och samma destination. Framöver kommer de att stå som värdar för ett stort antal vintersport-tävlingar.

Audi FIS Ski World Cup går i Kvitfjell den 1-2 mars 2014. Världscuploppen har blivit till en årlig folkfest i området, då världens bästa skidåkare tävlar mot varandra i störtlopp och Super G. Som besökare kan man förvänta sig ett hektiskt schema både dag- och kvällstid, varav det mesta kan upplevas med skidor på fötterna.

Ett annat arrangemang värt uppmärksamhet är MegaPark 2014 som arrangeras i Hafjell mellan den 20-23 mars. Sedan 2005 har eventet vuxit till att bli det största i sitt slag i hela Norden. I den populära terrängparken samlas mer än 800 parkåkare, både nybörjare och proffs, i alla åldrar. Eventet är öppet för alla med fokus på nöje och hoppglädje.

Junior-VM i alpint ska arrangeras i Hafjell år 2015. Det är ett spännande mästerskap som är en försmak på vad som komma skall året efter. 2016 kommer nämligen Vinter-OS äntligen tillbaka till Lillehammer. Denna gång gäller det Ungdoms-OS. Då kommer hela 1100 tävlande atleter i åldrarna 15-18, från 70 olika länder, att tävla i områdets backar.

Men det tar inte slut där. Om beslutsfattarna är på Norges sida inför OS 2022, så är det dags för eliten att åter igen utmana de legendariska backarna i Hafjell-Kvitfjell.

För mer information:
http://www.megapark.no
http://worldcup.kvitfjell.no
http://lillehammer2016.no

För mer information, vänligen kontakta: 
Annica Sundström
MANDEL
Mail: as@mandel-consulting.com
Tel: +46 (0)8 222 022

Jordi Somers
Alpinco
Director of international sales
Mail: jordi@alpinco.no
Tel: +47 92 03 89 81


För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.