Följ VisitNorway

Hafjell och Kvitfjell uppnådde rekordomsättning under julen

Pressmeddelande   •   Jan 20, 2014 13:04 CET

Lång julledighet och dåliga väderprognoser i städerna lockade många till fjälls under julen. Både Hafjell och Kvitfjell kan visa på en rekordomsättning. Och med mycket snö och bra före ser skidorterna framemot en fortsatt framgångsrik säsong.

Nytt rekord

Under jul- och nyårshelgen sålde Hafjell och Kvitfjell, som båda ägs av Alpinco, liftkort för nästan 13 miljoner norska kronor. Detta är en ökning med ungefär fem procent i jämförelse med det förra rekordåret 2012. De två skidorterna ligger också betydligt bättre till i år jämfört med samma period förra året.

-  Alpinco har investerat många miljoner i anläggningarna Hafjell och Kvitfjell de två senaste åren. Detta i kombination med en lång julledighet och regn i städerna gör att vi aldrig tidigare har haft så många åkare i backarna som i år, säger Jordi Somers, sälj- och marknadschef i Alpinco.

Och julen har blivit den nya påsken.

-  Vi märker helt klart att fler och fler firar jul på fjället. Då är man säker på att det blir en snörik jul och har tillgång till härliga alpina backar och miltals med nypreparerade längdskidspår. Kort och gott erbjuds aktiviteter för hela familjen, fortsätter Jordi Somers.

Bra glid

Även om det har varit milt väder längs den norska kusten, är snöförhållandena i fjällen mycket bra. Hafjell och Kvitfjell har haft alla spår öppna med perfekta förhållanden. Skidorterna var fullbelagda under jul, vilket nu gör att fler bokar tidigare för att säkra de bästa stugorna.

-  När det är bart på backen i Oslo, kan det vara svårt att tänka sig att det är bra förhållanden i fjällen. Vi uppmanar därför folk att kolla de lokala väder- och spårrapporterna eftersom ett riktigt bra underlag redan finns i fjällen, tillägger Jordi Somers i Alpinco.

För mer information, vänligen kontakta: 
Annica Sundström
MANDEL

Mail: as@mandel-consulting.com
Tel: +46 (0)8 222 022

Jordi Somers 

Alpinco

Director of international sales

Mail: jordi@alpinco.no
Tel: +47 92 03 89 81

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.