Följ VisitNorway

Hitta kärlek i norska fjällen med nya regnbågsmössan

Pressmeddelande   •   Jun 13, 2019 08:36 CEST

Fotocred: DNT, Den Norske Turistforening.

Romantik kan uppstå när du vandrar i Norge. Särskilt när du bär den gröna mössan som signalerar att du är singel – eller den helt nylanserade regnbågsfärgade Pride-mössan. Här delar Dag Terje Solvang, generalsekreterare på Den Norske Turistforening, med sig av sina bästa tips för chans till romans i norska fjällen. 

Lagom till påsken 2019 lanserade Den norska turistföreningen (DNT) en regnbågsfärgad Pride-mössa för vandrare i de norska fjällen. Regnbågsmössan, som kallas Regnbuelua, har gjort succé och går åt som smör i butikerna. Regnbuelua är en uppföljare till den mycket populära gröna mössan, Singellua, som prytt huvuden hos många vandrande singlar. Den gröna singel-mössan har dessutom uppdaterats med en röd insida – så att du snabbt kan ändra din relationsstatus ifall du hittar kärleken i bergen.

Populära vandringsgrupper
Dag Terje Solvang, generalsekreterare på DNT, tycker att friluftslivet utgör en bra arena för romantik.

– Jag tror det kan bli mer varaktigt att träffa någon i bergen snarare än i en bar, och vandring har visat sig vara en välkommen ersättare för de vanliga dejting-apparna. Du har också större chans att träffa någon när du delar samma hälsosamma intresse, säger han.

Dag Terje, som är gift med Norges hälsominister Bent Høie, har haft ett stort vandringsintresse i flera år.

– Pride-mössan gör vandring i den norska naturen ännu mer spännande. Om du vill träffa likasinnade finns det grupper man kan delta i. Två av de mest populära är "Fjellgruppen" för män som gillar män som gillar berg och "Lesbisk turlag" för kvinnor som gillar kvinnor som gillar att vandra. Dessutom arrangerar DNT turer för alla.

Utöver grupper finns det en Pride-festival i nästan varje norsk stad, så även i fjällen. En av de mest populära är Vinje Pride som arrangeras i Jotunheimen varje sommar.

Sugen på chans till romans i norska fjällen? Här är Dag Terjes 3 bästa vandringstips:

1. Öster om Stavanger:
Hunnedalen – Tomannsbu – Støle – Kvitlen – Stavtjørn
”En oförglömlig vandring. Vandra längs Bjerkreims skyddade vattendrag, historiska monument och orörd natur."

2. Sydväst om Trondheim:
Trollheimen
”Genom Gjevilvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen och Folldalen vandrar du genom flera vackra landskap. Många vandrare betraktar detta som några av Norges vackraste dalar.”

3. Troms:
Fiskefjorden – Haakonsbu/Hinnøya
“Haakonsbu ligger i vackra Johnsheimen, ett populärt friluftsområde på Hinnøya i Troms.”

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.