Följ VisitNorway

Hurtigruten lanserar närodlat matkoncept

Pressmeddelande   •   Maj 05, 2014 08:16 CEST

Nu får naturromantikerna sällskap av finsmakarna på världens vackraste båtresa, då Hurtigruten också blir till en kulinarisk resa, där lokala delikatesser står till buds. I 34 olika hamnar finns det lika många möjligheter till traditionsenliga måltider med färska råvaror från lokala leverantörer – varje dag.

Det norska kustköket är lika traditionsenligt som välsmakande. Och det kan nu Hurtigrutens passagerare uppleva. Den nya satsningen innebär en säsongsbaserad meny ombord, som ger gästerna chansen att bekanta sig med norska mattraditioner och lokal mat i varje hamn som passeras.

När fartyget styr norrut från Trondheim kan du njuta av vårens delikatesser i form av bland annat saltat lamm från Hellesylt vid Geirangerfjorden, röding från Vesterålen, ren från Finnmark och färsk ekologisk ost från Grøndalen gård. Kvällsmenyn kompletteras med en annan nyhet för i år: för varje rätt serveras ett exklusivt vin som är noga utvalt för att passa optimalt till rätten och dess ingredienser.

Den som skapar menyerna är den norske matprofilen Andreas Viestad. Med stor kunnighet om norska mattraditioner har han skapat menyer och teman för elva olika fartyg. Han är ingen novis, utan har i många år förmedlat norsk, modern mat i tv-rutan, båda nationellt och utomlands.

Den nya mat-satsningen går under namnet Norway`s Coastal Kitchen. Gästerna kan alltså förvänta sig råvaror av hög klass, men också gott om berättelser om den norska mattraditionen, om råvarorna, naturen och landskapet som glider förbi bortom däcket.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.