Följ VisitNorway

Hurtigruten satsar på norrsken och smak av inre vildmark

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2011 10:58 CET

Hurtigruten har sedan 1893 bjudit gäster världen över på det bästa av Norge – från kustsidan. Nu tar det anrika färjerederiet även med en del av det bästa av den norska inre vildmarken. Genom samarbetet med Lyngsfjord Adventures har gästerna möjlighet att pröva på vildmarksäventyr på Camp Tamok i Troms fylke i Nordnorge, en timmes bussresa från Tromsö. Här är det renkörning, hundspann och snöskotersafari som gäller.

Norrskenet -  aurora borealis – är en annan anledning att besöka Nordnorge under vintersäsongen.
Under  "Hunting the Light", de speciella resor som Hurtigruten arrangerar vid Nordkalotten, är det just norrskensjakt som gäller, kryddad med hundspannsturer och äkta vikingablot.
Den som har förmånen att delta i ljusjakten får dessutom lära sig bakgrunden till det unika blå vinterljuset i norr, hur norrskenet uppkommer samt var och när det lyser som flitigast.
 Under kryssningarna mellan Bodö, norr om Polcirkeln, och Kirkenes invid den ryska gränsen, finns det även möjlighet att följa med och uppleva kungskrabbefiske, med efterföljande skaldjursmåltid.

hurtigruten.se/vinter

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.