Följ VisitNorway

Ishotell i Alta fick Årets Reiselivspris

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2009 10:06 CET

Årets Reiselivspris i Norge, som nyligen delats ut i ett fullsatt Oslo Konserthus, gick till Sorrisniva Igloo Hotel  i Alta-regionen.

Vinterhotellet, som beräknas öppna för säsongen kring den 15 januari 2010, firar tioårsjubileum genom att bli tilldelade det prestigefyllda priset av Innovasjon Norge.

Sorrisniva får priset för sitt nytänkande och sin förmåga att bruka den natur och kompetens som finns i närområdet, för att skapa attraktiva upplevelser året runt.

Enligt Innovasjon Norges prismotivering har ishotellet blivit ett viktigt fyrtorn för  regionen. En attraktion som lockar turister från hela världen att resa till Alta vintertid.

Men det är inte bara ishotellet som drar, utan även fiske och båtturer under sommarhalvåret, tillsammans med gastronomin i restaurangen Laksestua.

Det är tredje året i rad som Innovasjon Norge delar ut priset på 200 000 nok.  I kriterierna ingår att det ska handla om en ny och innovativ reseupplevelse, eller en vidareutveckling av en redan existerande verksamhet. Och upplevelsen ska ha en positiv inverkan på Norge som turistmål.

www.sorrisniva.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 02
Mobil: +46 704 716 407

Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.