Följ VisitNorway

Jasper Johns och Edvard Munch i unik utställning på Munchmuseet

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2016 08:51 CEST

Cicada and selfportrait, Fotocred: Munchmuseet.no

Munchmuseets nya utställning är unik i sitt slag då den belyser och utforskar sambandet mellan Edvard Munch och en av de största inom samtidskonsten; Jasper Johns. Aldrig tidigare har en sådan omfattande utställning av Johns konst ägt rum i Skandinavien.


Munchmuseet i Oslo öppnade 1963 – hundra år efter att konstnären Edvard Munch föddes. Museet har nyligen rönt stora framgångar både nationellt och internationellt med utställningen +Munch. Museets nästa utställning, som äger rum 18 juni - 25 september, kommer att lyfta fram en av världens mest kända levande konstnärer: Jasper Johns. Utställningen kommer att utforska och belysa sambandet mellan de båda konstnärernas verk.


Inspirerade av Munchs verk

Munchmuseet och Virginia Museum of Fine Arts (VMFA) samarbetar för att erbjuda en sällsynt inblick i Jasper Johns målningar och motiv och hur dessa är inspirerade av Munchs verk. Sambandet mellan de två konstnärerna har aldrig tidigare analyserats på ett sådant grundligt sätt.

Inte minst är det första gången på mer än tjugo år som samtliga tre målningar i Jasper Johns Between the Clock and the Bed-serie kommer att ställas ut tillsammans. Kanske är det också den enda gången de ställs ut bredvid verket som inspirerade serien: Munchs Självporträtt. Mellan klockan och sängen.

Munchmuseet.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.