Följ VisitNorway

Klassisk sjöresa på teve gav nytt Guinessrekord

Pressmeddelande   •   Jul 09, 2012 08:53 CEST

Ett rejält Guiness-rekord är ett av resultaten efter den maratonlånga tevesändningen förra sommaren av Hurtigrutens klassiska sjöresa mellan Bergen och Kirkenes. ”Världens vackraste sjöresa” går bland annat genom de västra fjordarna med Unesco-listade Geiranger, Helgelands dramatiska kustlinje, Lofoten-öarna samt Nordkap.

Den 16-22 juni förra året sände det norska tv-bolaget NRK hela 134 timmar direkt från Hurtigrutens fartyg MS Nordnorge. Kryssningen från Bergen till Kirkenes fick snabbt benämningen ”Världens längsta tv-program”, och lockade 3,2 milj norska tevetittare. Det går fortfarande att ta del av äventyret på NRK:s hemsida.

När delar av resan visades i efterhand på svensk teve i vintras valde hela 345 000 svenskar att titta på de två timslånga programmen.

En av nyheterna denna sommar är att Hurtigruten erbjuder flera kortare paketresor längs den norska kusten, där flygresan är inkluderad i priset.

www.hurtigrutenresan.se

www.nrk.no

www.bengt-martins.se

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.