Följ VisitNorway

Kongresser i Norge bland de mest prisvärda i Europa

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2016 08:12 CEST

Norge utsågs nyligen till ett av de 20 mest populära länderna att arrangera kongresser i, av Union of International Associations (UIA). Nu har Oslo Congress Centre utsetts till ett av Europas billigaste kongresscenter, enligt European Convention price survey.


Enligt den nya rapporten är Oslo Congress Centre den fjärde mest prisvärda för grupper upp till 500 deltagare och den femte mest prisvärda för grupper upp till 100 personer. – Detta bekräftar att Norge har ett konkurrenskraftigt pris, särskilt när det gäller kongresser och möten. Hotellpriser i Norge är lägre än många antar, och i jämförelse med andra länder är det bra standard på boende och det finns inga dolda kostnader. Frukost och wifi ingår alltid, så det totala priset vid en konferens är ofta billigare än den faktiska kostnaden i vissa andra länder, säger Cathrine Pia Lund, varumärkesdirektör på Innovasjon Norge.

– Den internationella mötesmarknaden är en tuff marknad att lyckas på, och Norge har ett rykte om sig att vara dyrt. Samtidigt ser vi att våra priser är mycket konkurrenskraftiga i jämförelse med andra europeiska städer. Vår utmaning är att avliva myten om att Norge är så dyrt, säger Frode Aasheim vid Norway Convention Bureau.


Norges mest populärt i Skandinavien

Norge har stått värd för nästan 400 kongresser under 2015. Landet rankas en stark 19: e plats i världen av de länder som är mest attraktiva för internationella kongresser, enligt rapporten från UIA. I år har Norge klättrat förbi Finland, Island och starka destinationer med stor kapacitet som Sverige och Danmark. Det är tredje gången sedan 2010 Norge rankas högre internationellt än sina nordiska konkurrenter. Oslo och Tromsø är två av de städer som har störst ökning av antalet godkända kongresser.
Kongressmarknaden är ett mycket lönsamt segment inom norskt näringsliv. Undersökningar visar att utländska kongressdeltagare i genomsnitt spenderar cirka 3000 norska kronor per dag – mycket mer än vad en utländsk semesterturist generellt förbrukar.
– Det är bra att Norge ses som både en attraktiv och prisvärd kongressdestination internationellt, och att vi behåller vår position trots att konkurrensen blir allt hårdare. Detta är ett viktigt segment framöver, säger Lund.

Fakta:

* Innovasjon Norge och Norway Convention Bureau (NCB) har sedan 2009 arbetat målmedvetet för att tillsammans främja och utveckla Norge som en mötes- och kongressdestination. En gemensam nationell strategi har utvecklats och genom samarbetet kan vi dra nytta av varandras styrkor, kompetens och nätverk.

* Det är Union of International Associations (UIA) som årligen redovisar statistik om världens mest eftertraktade kongressdestinationer, som inkluderar möten och kongresser som anordnas av internationella organisationer med ett minimum av 50 deltagare i minst två dagar.

* Europeiska Convention Centre Survey är en årlig undersökning som jämför priser mellan europeiska kongresscenter.

* År 2015 var 21 europeiska kongresscenter inkluderade i undersökningen vars syfte är att tillhandahålla en grund för jämförelse för arrangörer av internationella möten och evenemang.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.