Följ VisitNorway

​Liftkortet med tillgång till Fjordnorge

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2015 14:00 CET

Åtta olika skidorter, mängder med vinteraktiviteter, men bara ett liftkort. Alpepasset ger det bästa av det bästa: tillgång till Fjordnorges mest kvalitativa skidåkning och upplevelser.

Ibland är det svårt att välja typ av skidåkning, eller kanske vilken ort man ska besöka på vintersemestern. I Norge finns en lösning som gör det möjligt att få mer än bara en ort eller en aktivitet. I vackra Fjordnorge går det att välja och vraka mellan 60 pister, 32 liftar, terrängparker och en massa härlig offpiståkning – allt till priset av ett liftkort.

Åtta skidorter på ett kort

Alpepasset är ett samarbete mellan åtta skidorter i de norra fjordområdena som ger möjligheten att uppleva Arena Overøye, Harpefossen, Ørsta Skisenter, Strandafjellet, Stryn Skisenter, Volda Skisenter, Ørskogfjellet och Fjellseter. Här finns allt från den kända offpisten och prisbelönade anläggningen i Stranda, till Stryns majestätiska fjäll på förmiddagen och vintersurfing i Nordfjord och om man styr kosan mot Harpefossens går det att finna fin pudersnö och varierade skidområden.

Prisvärd semester

Förutom möjligheten att uppleva flera orter är det samtidigt möjligt att spara in på reskassan med Alpepasset. Det kostar mer att köpa dagskort på de olika orterna. Något som talar ännu mer för en prisvärd vintersemester i Norge är den norska kronan som nu matchar den svenska i värde.

Fjäll och fjord

Fjordnorges skidåkning är känd världen över, mycket tack vare pisternas kvalitet och variation, den goda tillgången på snö och inte minst för den vackra naturen. Det är ett vinterparadis utan dess like – och med Alpepasset måste man inte nöja sig förrän varje hörn är utforskat.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.