Följ VisitNorway

Lonely Planet hyllar Grünerløkka

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2014 11:13 CEST

Norge har gjort det igen – seglat in på en positiv Lonely Planet-lista. Denna gång är det kvarteret Grünerløkka i Oslo som väcker uppmärksamhet och beskrivs som ett område som har genomgått en imponerande förvandling genom åren, och gått från ocharmigt till förtjusande. 

I sin lista har Lonely Planet valt ut tio områden runt hela världen som med tiden har fått imponerande makeovers och blivit trevliga platser att bo på. Oslos charmiga, men luggslitna kvarter Grünerløkka är med på listan. Det tidigare industriområdet är idag en färgstark plats med mysiga caféer, gammalt och nytt och oberoende små designbutiker som visar upp stadens alternativa sida.

Lonely Planet rekommenderar sina läsare att först ladda upp med en varm kopp kaffe på Norges
första kaffebar Cocoa för att sedan besöka söndagsmarknaden i Birkelunden och fynda vintageföremål som smycken, antika möbler och vinylskivor.

Andra områden som får beröm av Lonely Planet är Williamsburg i Brooklyn, New York, Kallio
District i Helsingfors och Prenzlauer Berg i Berlin.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.