Följ VisitNorway

New York Times hyllar Oslo

Pressmeddelande   •   Feb 12, 2013 08:44 CET

Förnyelsen av Oslos hamnområde gör att den norska huvudstaden fått stor uppmärksamhet i ansedda New York Times. Tidningens reseredaktion placerar Oslo på 22:a plats över 46 städer du inte får missa under 2013.

Oslo delar listan med internationella storstäder som Rio de Janeiro, Paris, New Dehli och Washington.

New York Times lyfter särskilt fram den nya stadsdelen Tjuvholmen, med Oslos nya landmärke -  Astrup-Fearnley museet för samtidskonst.

Det nyligen invigda museet, som kostat hela 90 milj euro, lovordas som ett av världens mer spektakulära byggnadsprojekt. Det täcker hela 7 000 kvadratmeter och är omgivet av ett nytt lyxhotell samt en mångfald av gallerier och restauranger.

Det har heller inte undgått New York Times att Oslo nu har en gourmetrestaurang med två stjärnor i Guide Michelin. Den heter Maaemo och är bara den värd en Osloresa i sig

www.visitoslo.com

www.afmuseet.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.