Följ VisitNorway

Nordkapp i topp

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2012 16:21 CEST

Nordkapp hamnar återigen i topp bland Hurtigrutens 40 utflykter mellan Bergen och Kirkenes. Närmare 57 000 gäster lockades förra året att besöka den mäktiga klippan, som är fastlands-Europas nordligaste punkt. Årets sommarsäsong visar att förstaplatsen håller i sig. Under perioden 13 maj-29 juli drar midnattssolen besökare, och under vinterhalvåret lockar det arktiska ljuset och norrskenet. Det norska färjerederiet anlöper dagligen Nordkapphamnen Honningsvåg.

Totalt besökte drygt 236 000 turister Nordkapp och Nordkapphallen under 2011.

För den som vill hålla sig uppdaterad om Hurtigrutens elva kustfartyg, med trafikinformation och hålltider, finns nu en mobil applikation att ladda ner från app.hurtigruten.no

- Det här är en tjänst som många efterlyst. Speciellt viktig blir den för de närmare 300 000 passagerare som varje år reser kortare turer med oss, säger kommunikationschef Ragnar Norum.

www.hurtigruten.no

www.nordkapp.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.