Följ VisitNorway

Norge äger norrsken

Pressmeddelande   •   Nov 01, 2011 08:30 CET

Norge stärker nu sin ställning som Norrskenslandet nummer ett. Visitnorways Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin slår nu tillbaka mot finnarna och skruvar igång en viral norrskenskampanj i Europa.

”Vi kan inte sitta stilla och se på när finnarna försöker ta en större del av norrskensmarknaden” säger Tuftin. ”Vi ger oss inte, norrskenet ska bli vårt. Genom norrskenskampanjer som dessa, fortsätter vi arbetet med att etablera Norge som det bästa landet i världen att uppleva detta fantastiska naturfenomen” fortsätter Tuftin.

Sprid ljuset på facebook

Visitnorway relanserar nu microsajten ”My Northern Lights” i åtta länder i Europa; Tyskland, Ryssland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Italien, Sverige och Norge. På sajten kan man tillsammans med en vän skapa sin egen norrskensdans. Det personliga norrskenet kan sedan delas med vänner på facebook, twitter och med E-post. Två lyckliga deltagare har dessutom chansen att vinna en resa till Nord-Norge för att uppleva norrskenet på plats.

My Northern Lights kampanjen skapade stor uppmärksamhet förra året med över 1,8 miljoner sidvisningar i 166 länder. Mer än 30 000 människor skapade sitt eget norrsken i applikationen.

”Intresset för norrsken är stort därför gäller det att smida medan järnet är varmt” säger Tuftin. Han förklarar att i tillägg till den virala kampanjen som nu lanseras kommer det också vara vinterkampanjer i de olika marknader som marknadsför Norge och norrskenet.

Norge är norrskenslandet

”Att Norge fortsatt är det mest populära norrskenslandet råder det inget tvivel om. På Google ligger Norge som nummer två bland de organiska söken på Northern Lights. Det klarar inte finnarna att bräcka” slår Per-Arne fast.

Visitnorways sida om norrsken var också den tredje mest besökta sidan totalt sett i hela portalen och hade 282 000 sidvisningar mellan januari och oktober 2011. Det är en uppgång med 75 % från samma period förra året.

Nord-Norge ser ljuset

Att förra årets kampanj var lyckad, visar även statistiken. De kommersiella övernattningarna i Nord-Norge ökade med hela 15 % från de prioriterade marknaderna förra vintern*. Tuftin tror at mycket av den växten kan tillskrivas norrskensresandet och nya spännande aktiviteter i nordområdet.

”Vi ser en ökning av turister till Nord-Norge både sommar och vinter. Vintertid kan nog mycket av tillväxten tillskrivas norrskenet och god konstant marknadsföring i marknaderna. Denna ökning vill vi vidareutveckla i år” avslutar Tuftin.

*Oktober- april 2010 i Nordland, Troms och Finnmark. Tal för både hotell, stugbyar och camping.

Länk till Norrskenssajten: www.visitnorway.se/mittnorrsken

Kontaktinformasjon:

Robert Nygårdhs
Marknadschef Visitnorway Sverige
Tel: +46 8 7918304
Mobil: +46 70 6081515
Email: robert.nygardhs@innovasjonnorge.no

Per-Arne Tuftin
Direktør reiseliv Innovasjon Norge/Visitnorway
Telefon +47 909 94 898
Email: per-arne.tuftin@innovasjonnorge.no

 

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (1)

    Tycker det blir lite konstigt när något land försöker att hävda att man "äger" eller "äger rätten" till Norrsken. Norrsken är jo som bekant ett naturfenomen som "lättast" ses, i dom nordligaste delarna på Norra halvklotet. Att sen Norge, Finland och även Sverige marknadsför Norrsken, är jo bara positivt! Vi vill väl alla att upplevelses turismen ska få växa inom norden, och på så sätt få "allmenheten" att få ögonen upp för naturen på alla set och viss. Så att vi i slutändan kan värna om naturen och se till att det finns Norrsken, fria vattendrag och orörda vildmarker osv. kvar till många generationer efter oss.

    - En Svenskar mitt imellan... - 2011-11-10 09:07 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.