Följ VisitNorway

​Norge allt mer populärt resmål för svenskar

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2016 08:10 CEST

De senaste åren har svenskarnas intresse för Norge vuxit allt mer och i hittills under 2016 har antalet gästnätter ökat i allt snabbare takt. I juli ökade antalet svenska övernattningar med hela 17 procent från föregående år. Anledningarna beror på ett stort intresse för att vara aktiv på semestern, en gynnsam krona och svenskarnas växande nyfikenhet på Norges kultur och natur.

I somras var det Norge som lockade de semestrande svenskarna. I juli ökade antalet Sverigebesök i grannlandet med 17 procent från föregående år. Antalet svenska kommersiella övernattningar landade på hela 207 327. Den region i Norge som har mest ökning vad gäller svenska gästdygn är Östlandet med Oslo och de stora skiddestinationerna.

”Rekordstort intresse”
Att allt fler svenskar väljer Norge för sommarsemestern är en utvecklig som pågått under lång tid. Anledningarna till ökningen är många. Inte bara är valutan gynnsam, det handlar också om att allt fler svenskar vill vara aktiva på sin semester och uppleva den vackra norska naturen. – Vi har sett en stadig ökning i antalet svenska semesterfirare i Norge de senaste åren och denna sommar är inget undantag. Vi har aldrig haft så många svenskar ute i den norska naturen. Intresset är rekordstort, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visitnorway.

Ökar året om
Antalet svenska turister fortsätter att öka även andra årstider. Under 2015 steg den årliga siffran till nästan 1,1 miljon övernattande svenska turister, det är en ökning på fem procent från föregående år. Den siffran förväntas stiga under 2016. Mellan januari och juli 2016 har det redan skett en ökning på elva procent.

– Vi ser att svenskarna har en växande nyfikenhet på grannlandet och Norge har vind i seglen nu. Både unga och gamla vill upptäcka landets upplevelser, kultur och kanske framförallt natur. Norge är i ropet.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.