Följ VisitNorway

Norges nya Kygokampanj vänder sig till millennials

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2016 16:06 CET

Foto: Simon Hasselberg

Norge har lanserat en ny kampanj som går ut på att visa upp landets kultur och natur. Målgruppen är en relativt ny och modern grupp resenärer: millennials.

Nya siffror bekräftar att Norge lockar en allt större andel millennials, det vill säga resenärer som är födda mellan 1980 och 2000. De karakteriserar sig ofta som äventyrare istället för turister, och letar efter autentiska reseupplevelser. Med sin nya kampanj hoppas Visit Norway att de ska locka ännu fler. – Vi önskar attrahera fler moderna resenärer och med denna kampanj visar vi upp det verkliga och moderna Norge. Bland annat genom ett besök i operahuset i Oslo, en solnedgångsmiddag i Bergen, snowboarding på Stryn Summer Ski Centre och vandring i norr, säger Cathrine Pia Lund, direktør for Brand Norway Visit Norway.

Mer än fantastiska fjordar och berg
Norge är välkänt för vackra fjordar, bergig terräng och norrsken, vilket årligen lockar miljontals internationella besökare. Men många blir förvånade över att städerna är belägna bara ett kort stenkast från de stora naturupplevelserna. Det finns med andra ord goda möjligheter att kombinera vild natur med urbana miljöer och dess Michelin-restauranger, konserter och konstgallerier. – Imponerande natur är inte tillräckligt för den moderna resenären som ofta vill delta i aktiviteter, träffa lokalbefolkningen och äta gott, säger Lund.

Till tonerna av Kygo
Kärnan i kampanjen är en roadmovie, som följer fem vänner på deras äventyr till Oslo och Bergen, under en kajakpaddling i Trondheim och på vandring längs Helgelandskusten i norr. En extra bonus är den ackompanjerande musiken, nämligen musik av DJ Kygo. Den norska Dj:n har toppat listor över hela världen under de senaste åren och var ett naturligt val för denna roadmovie. – Kygo tilltalar olika åldrar, men det var särskilt hans energiska och positiva låtar som lockade oss. Musiken förmedlar den atmosfär som vi vill att filmen ska göra, säger Lund.

Information om filmen:
Videon filmades över hela Norge: Oslo, Bergen, Balestrand, Nordfjord, Ålesund, Trollstigen, Åndalsnes, Trondheim och Helgelandskusten.

* Musiken är komponerad av Kyrre Gørvell-Dahll (alias Kygo), Maty Noyes och William Wiik Larsen.

* Denna roadmovie är producerad av norska prisbelönta byrån Bleed i samarbete med Maceo Frost från Nuet Stockholm.

* Besöksstatistiken som det refereras till är besökare på www.visitnorway.com och flygstatistik. Ökningen av yngre resenärer kan förklaras av en ökning i direktlinjer till Norge, särskilt från USA och Europa.

För mer information: Visitnorway.se

Se filmen: Pure moments

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.