Följ VisitNorway

Norge mål för friluftsturister

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2010 10:32 CET

Norge blir allt populärare som destination för klassisk turåkning i fjälltrakterna. De skidturer med engelsktalande guider, som Den norske turistforening (DNT) arrangerar, är redan fullbesatta inför årets skidsäsong.  Och det är de längre vinterturerna i de norska fjällen som varit mest eftertraktade. Det handlar om skidturer på 10-11 dagar, där flera utländska turister står på väntelista.

 Dessutom ökar intresset för Norge som ”vandringsland”.

Turistföreningen har därför inlett ett samarbete med Innovasjon Norge kring ”Projekt vandring”, som ska locka europeiska turister att i än högre grad resa till Norge för att ge sig ut i den vilda naturen.

Innovasjon Norge och DNT märker att intresset ökar allt mer för aktiv semester i Europa, och konstaterar därför att Norge har stora möjligheter att kunna locka till sig än fler naturintresserade turister.

- Vi erbjuder både skid- och vandringsturer för människor i alla åldrar, från nybörjare till mer erfarna friluftsutövare. Och för de utländska deltagarna, som inte är vana med den norska traditionen att gå på tur mellan hytter, känns det tryggt och säkert att gå med egen engelsktalande guide, säger Kristin Krohn Devold, DNT:s generalsekreterare.

Hon konstaterar också att hela 75 procent av de tyskar som besöker Norge väljer att gå på tur i den norska naturen.

turistforeningen.no/

Visitnorway.se

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 02
Mobil: +46 704 716 407

Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.