Följ VisitNorway

Norge = norrsken

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2010 13:04 CET

Norge är lika med Norrskenslandet framför andra vinterländer i norra Europa.

Vi ger oss inte, norrskenet är "vårt", säger Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektör på Innovasjon Norge, som redan inför förra vintersäsongen gick ut med en kampanj för att locka turister att resa till Norge vintertid.

Rovaniemi har ju lagt beslag på jultomten och Jukkasjärvi i Sverige marknadsförs som det enda riktiga ishotellet i världen. Så i en stor relanseringskampanj på nätet (www.visitnorway.se/mittnorrsken) satsar nu Innovasjon Norge på att lyfta fram det storslagna naturfenomenet.

Microsajten innehåller information och restips. Den interaktiva delen inbjuder användaren till att skapa sitt eget norrsken, som sedan kan lagras och skickas vidare till vänner genom twitter, facebook och vanlig e-post.

På sajten finns även information om var och när du kan uppleva norrsken. Allt från en varm badtunna ute i snön och från ett hundspann, till fören på ett Hurtigrutenfartyg och vid en norrskenssafari med snöskoter.

Ambitionen är att visa att Nordnorge, med sitt dramatiska landskap som kuliss, är den bästa platsen i världen för norrskensskådning.

Det är inte bara i Sverige som det finns "norrskenssidor" att kolla närmare på, utan även i Ryssland, Tyskland, Frankrike, USA, Storbritannien och Norge.

Intresset var stort på sajten förra säsongen, med över 1,5 milj besök från totalt 172 länder.

Kineserna har också blivit klart intresserade för norrskensfenomenet, efter det att Innovasjon Norge arrangerade en välbesökt norrskensvecka på världsutställningen i Shanghai.

Ambitionen är att skapa stor reslust för Norge även vintertid, och att norrskenet blir en lika viktig del av Norge som fjordarna, avslutar Per-Arne Tuftin.

För mer information eller bilder vänligen kontakta:E-mail:

www.visitnorway.se/mittnorrsken satsar nu Innovasjon Norge på att lyfta fram det storslagna naturfenomenet.

På sajten finns även information om var och när du kan uppleva norrsken

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.