Följ VisitNorway

Norge på National Geographics ”coola lista” 2019

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2019 09:03 CEST

Futuristiska stadsmiljöer, modern arkitektur, vacker regnskog och varierat djurliv. National Geographics lista med ”coola platser” att besöka 2019 innehåller det mesta – inte minst Oslo.

National Geographics lista över 19 coola platser att besöka 2019 innehåller allt från Zimbabwe, västra Yorkshire till Hongkong och Korsika. Den norska huvudstaden hittas på plats nummer 11.

Skriet och skulpturer
Man skriver att anledningen att åka till Oslo just i år är för att få uppleva hållbar sightseeing, eftersom staden är Europas gröna huvudstad 2019.Vidare anser National Geographic att du såklart måste se Munchs Skriet på Nationalmuseet, besöka Vigelandsparken med alla dess skulpturer och se Oslos makalösa vikingaskepp. Men du bör också uppleva allt det som projektet Fjordbyen har att erbjuda, det vill säga området närmast vattnet som i nuläget förnyas och byggs om. Oslos hamnområde har förändrats radikalt de senaste åren, med flertalet museum, restauranger, konstgallerier, arkitektur och parker. National Geographic tipsar bland annat om att ta guidade vandringar eller att besöka den urbana bondgården Losæter. 

Nya Munchmuseet öppnar 2020
National Geographics tips att besöka Nationalmuseet för att se Munchs Skriet, låter dock vänta. Då museet håller stängt sedan januari och i väntan på att det nya Munch museet slår upp sina portar nästa år.

Europas gröna huvudstad 2019
Tack vare att Oslo är Europas gröna huvudstad i år finns det mycket aktiviteter och evenemang som passar både barn och vuxna. Staden utmärker sig globalt för sina hållbara satsningar och är världens mest elektriskt drivna huvudstad. I år ska exempelvis 70 batteribussar börja rulla i kollektivtrafiken.

Se mer info om ”gröna” aktiviteter i Oslo på: Oslo är Europas gröna huvudstad 2019

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.