Följ VisitNorway

Norge tar norrskenet!

Pressmeddelande   •   Dec 04, 2009 15:04 CET

Rovaniemi har tagit jultomten, Jukkasjärvi har ishotellet, nu vill Norge ta Norrskenet. Visitnorway lanserar därför nu en stor kampanj som ska etablera Norge som självaste norrskenslandet.

Det overkliga, förtrollande norrskenet har fascinerat människor sedan tidernas begynnelse och nu vill Norge som turistland ta greppet om norrskensturismen. ”Vill man uppleva detta fantastiska naturfenomen är Nordnorge under vinterhalvåret den rätta platsen. Här får man en arktisk upplevelse som står i en klass för sig. Därför lanserar nu Visitnorway en ny microsite www.visitnorway.se/mittnorrsken med information, restips och möjlighet att skapa ett eget norrsken”, säger Robert Nygårdhs marknadschef Visitnorway i Sverige.

Skapa eget norrsken

Den nya sidan, som nu lanseras i fem länder: England, Tyskland, Frankrike, Sverige och Norge, är både informativ och interaktiv på samma gång. Den interaktiva delen inbjuder användaren till att skapa sitt eget norrsken, som sedan kan lagras och skickas vidare till vänner genom Twitter, Facebook och Email. På sajten finns även information om var och när du kan uppleva norrsken i Norge. Från en varm badtunna ute i snön, från ett hundspann eller norrskenssafari med snöskoter, eller varför inte som jultomten tillsammans med sina egna renar.

Robert Nygårdhs som har varit med att ta fram den nya norrskenssajten säger: ”Att någon gång få uppleva norrskenet som dansar över himlen är ett skådespel som många svenskar drömmer om, men som få har upplevt. Nordnorge med sitt dramatiska landskap som kuliss är den rätta platsen att uppleva detta skådespel på. Vi hoppas att den här sajten ska förmedla något av den skönhet och mystik som norrskenet bär med sig och inspirera till en resa till norrskenets Norge.”

För mer information eller bilder vänligen kontakta:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig Visitnorway
E-mail: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: 08 7918302 
Mobil: 0704 716407

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.