Följ VisitNorway

Norge vill få världen att skrika

Pressmeddelande   •   Jan 23, 2013 08:33 CET

Idag invigs det officiella Munchåret - 150 år efter den världsberömda konstnärens födelseår.

För att hylla Munch och det inspirerande norska landskapet lanserar VisitNorway nu en kortfilm; visitnorway.com/se/skriet som visar vilka skrikupplevelser Norge kan erbjuda. 

 –Vi vill att människor från hela världen ska delta i firandet av Edvard Munch genom att tillsammans skapa världens längsta skrik, säger reselivsdirektör på VisitNorway Per-Arne Tuftin. Filmen visar exempel på upplevelser som får dig att skrika i Norge och till skillnad från Munchs tavla Skriet, handlar det nu om de positiva upplevelserna i livet som får dig att skrika.

VisitNorway uppmanar därmed människor från hela världen att vara med och skapa det längsta skriket i världen, genom att filma sina egna skrik och ladda upp dem. Alla insända skrikfilmer kommer därefter att läggas till den ursprungliga filmen och tillsammans skapa ett enda långt skrik.  

– Vi vill helt enkelt få hela världen att skrika, säger Tuftin.

Inte konstigt att Skriet kommer från Norge
Norge är ett land med exceptionellt vacker natur och som erbjuder spännande naturupplevelser och aktiviteter, allt från norrsken till midnattssol. VisitNorway menar därför att det inte är konstigt att Skriet kommer från Norge.

Skriket räcker hela vägen till Norge
Av alla insända bidrag kommer VisitNorway ett antal vinnare och vinsten är naturligtvis en äkta skrikupplevelse i Norge.  

Se filmen och alla tillagda skrikfilmer här; Visitnorway.com/se/skriet

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.