Följ VisitNorway

Norges bästa skidsäsong lockar rekordmånga svenskar

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2018 08:58 CEST

Norge har haft en av sina bästa skidsäsonger någonsin, med sträng kyla, mycket snö och rekordmånga besökare. Ett stort antal svenskar har utforskat skidåkningen i Hafjell och Kvitfjell i år och antalet besökare från Sverige ökade markant.

Än är inte skidsäsongen över – i grannlandet Norge är den fina vårskidåkningen fortfarande i full gång. I Norge är årets vinter lång och kall – med perfekta snöförhållanden för vintersport. Det är en av Norges bästa skidsäsonger någonsin, med bra skidåkning ända till slutet av april. Det kalla vädret som kom in från Sibirien har särskilt påverkat skidorter i södra Norge, med temperaturer lika låga som de var senast 1987.

Besöksrekord
Att skidsäsongen varit god kan man även se på antal besökare på skidorterna. Både Hafjell och Kvitfjell har slagit besöksrekord. Orterna hade nästan 90 000 besökare under påsken, det vill säga 7 000 fler än rekordpåsken 2016 och 20 procent ökning sedan samma tid i fjol.

Många svenskar
Den norska skidsäsongen startade tidigt i år med extremt bra snöförhållanden, under jul och nyår var således Kvitfjell och Hafjell fullbelagda. Fler svenskar har upptäckt skidåkningen i området i år och antalet besökare från Sverige har ökat markant. Vecka 13 hade Hafjell en ökning på 21,4 procent med endast svenska gäster, och Kvitfjell en ökning på 26,7 procent.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.