Följ VisitNorway

Norges nyaste fjällstuga är något utöver det vanliga

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2014 06:58 CEST

Stuga nummer 500 sticker minst sagt ut. Norges största friluftsorganisation ”Den Norske Turistforening” har med sin nya stuga Rabothytta fått gott om internationell uppmärksamhet. Stugan ligger i Hemnes i Nordland och kan nämligen ståta med en mycket innovativ arkitektur.

Det ser kanske inte ut som en klassisk fjällstuga, men den kan användas på samma sätt som alla andra obemannade stugor Den Norske Turistförening förvaltar. Den nya stugan, som är nummer 500 i ordningen, har blivit byggd under 300 frivilliga timmar och den invigdes lördagen den 16 augusti.

– Det visar att en liten förening som Hemnes Turistförening, med endast 300 medlemmar, kan genomföra stora projekt, säger projektledaren Svein Arne BrygKeld till norska magasinet UTE.

Mitt i ett vandrings-paradis
Rabothytta är placerad mitt i vandrings- och trailområdet runt Okstindan på Helgeland. Stugan ligger på 1200 meters höjd, på Okstindbreen. Okstindan kallas för Nordnorges tak då bergsmassivet hyser flera av de högsta topparna i Nordnorge. Den högsta är Oksskolten på 1916 meter, vilket är Nordnorges högsta berg. Området är ett paradis för vandrare.

Stuga nummer 500 har 30 bäddar, fördelat på sju sovrum. Namnet Rabothytta har stugan fått efter den franska geologen och turisten Charles Rabot, som kartlade området i Helgeland i slutet av 1800-talet. Den säregna arkitekturen är designad av världskända arkitekterna Jarmund / Vigsnæs Arkitekter MNAL.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.