Följ VisitNorway

Norges populäraste berg väntas slå besöksrekord

Pressmeddelande   •   Jul 12, 2012 12:52 CEST

Det blir en rekordsommar på Preikestolen vid Lysefjorden utanför Stavanger. Bergsplatån i Fjordnorgeär en av landets största attraktioner, med över 130 000 besökare förra året.

Under 2012 räknar Stavanger Turistforening med att närmare 150 000 turister ska lockas att vandra upp till den massiva klippan, till följd av ett ökat internationellt intresse och stor uppmärksamhet i utländsk media.

Därför planerar man nu att anlägga nya stigar mot toppen, för att minska risken för ”köer” och olycksfall under sommarens högsäsong.

www.stavanger-turistforening.no

www.visitnorway.no/vandring

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.