Följ VisitNorway

Norges största arrangör av expeditioner och äventyrsresor satsar i Sverige

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2015 07:38 CEST

Äventyrliga svenskar som drömmer om expeditioner, fina bergsvandringar och spännande naturupplevelser får nu nya utmaningar och destinationer att sikta mot.

Från september 2015 satsar den norska researrangören Hvitserk Expeditioner och Äventyrsresor på att få med svenska gäster på resorna och har i dagarna lanserat en svensk webbsida. Nu är målet att få med svenskar på äventyr som klätterexpeditioner till höga berg som Aconcagua (6962 moh) i Sydamerika, skidexpeditioner i arktiska strök, kajakturer i Amazonas och på Grönland samt spännande vandringar i Himalaya, Afrika och Sydamerika. Dessutom erbjuds ett brett urval av friluftsupplevelser i Norge och på Svalbard.

-Många av våra resor finns inte tillgängliga på den svenska marknaden idag. Vårt reseprogram kommer därmed att representera något helt nytt. Vi tror att Hvitserks Sverigesatsning ligger rätt i tiden då exempelvis långdistanslopp, multisport och extremsporter växer snabbt. Det är tydligt att svenskarna söker fysiska utmaningar och äventyr. Hvitserk kan erbjuda många spännande alternativ bortom nummerlappar och tidtagning. Genom åren har Hvitserk haft med ett 80-tal svenska gäster på resorna runt omkring i världen och har goda erfarenheter från att blanda grupper med norska och svenska gäster, säger Maria Sellfors som är ansvarig för Hvitserks etablering i Sverige.

Varje år reser mer än 1000 gäster med Hvitserk. De mest populära resmålen är Kilimanjaro och Himalaya. Men företaget lägger även stor vikt vid mer otraditionella resmål och har årligen resor till Kaukasus-bergen i Georgien, Simienbergen i Etiopien, Stok Kangri (6153moh) i Indien, Elbrus (5642 moh) i Ryssland, Mt Damavand (5610 moh) i Iran. Varje år korsar två expeditionsgrupper från Hvitserk Grönland (ca 25 dagar). På hemmaplan i Norge har Hvitserk skidexpeditioner på Svalbard, paddelturer vid Helgelandskusten, toppturer i Nord-Norge och runt fjordarna på Vestlandet.

-Nu kommer vi att erbjuda information om våra resor på svenska, vi kommer att ha en svensk betalningslösning, svensk webbsida och kommer framöver att vara synliga på svenska friluftsarrangemang och i svensk media. Vi tar med oss trettio års reseerfarenhet från Norge. Med den starka position som vi har i Norge med så många fasta gäster, kan vi garantera avgångar till helt nya destinationer till svenskarna som önskar resa med oss, säger Sellfors.

I samband med lanseringen i Sverige, söker Hvitserk efter en testresenär som kostnadsfritt får möjlighet att resa med Hvitserk till Etiopien, Nepal eller Kilimanjaro. Läs mer om Hvitserks testresenär här:www.hvitserk.se/testresa

Hvitserks svenska webbsida: www.hvitserk.se
Hvitserks svenska Facebook-sida: https://www.facebook.com/HvitserkSverige

OM HVITSERK
Hvitserk är Norges ledande arrangör av expeditioner och äventyrsresor. Företaget har funnits i trettio år i Norge. Ingen researrangör i världen har haft med lika många gäster på skidexpedition över Grönland och ingen annan skandinavisk researrangör har haft lika många gäster med på skidor till Sydpolen. Hvitserk omsätter drygt 40 miljoner norska kronor, har åtta anställda och ett trettiotal frilansguider.

Hvitserk satsar på naturbaserade upplevelser, unika resmål och lägger vikt på hög kvalitet och hållbar turism. Hvitserk var vikingarnas namn på det högsta berget på Östgrönland. Då äventyrslystna vikingar styrde västerut för att finna nytt land, var det vita, snöklädda berget riktmärket de navigerade efter. På samma sätt är företaget Hvitserk idag ett riktmärke för res- och äventyrslystna skandinaver.

KONTAKT

Försäljningsansvarig Sverige: Maria Sellfors
Tel: +46 (0)8 501 64 462 / +47 46 30 44 61
E-post: Maria.Sellfors@hvitserk.se


VD: Trygve Sunde Kolderup
Tel: +47 23 21 30 70
E-post: Trygve@hvitserk.no

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.