Följ VisitNorway

​Norska skidorter lockar allt fler svenskar

Pressmeddelande   •   Mar 06, 2015 11:00 CET

Den gynnsamma valutakursen, gott om snö, den utbyggda E6:an och den norska stugatmosfären lockar allt fler svenska skidturister till Norge. Skidanläggningarna Hafjell och Kvitfjell har haft en ökning på 77 procent jämfört med året innan.

Många norska skidorter har upplevt en kraftig ökning av svenska skidåkare den här säsongen. Enligt den norska versionen av svenska SLAO, Alpinanleggenes landsforening (ALF), har de större norska skidorterna sett en stor ökning av besökare vid jul. En stor del av den ökningen stod svenskar för.

Ökning med 77 procent

Två av anläggningarna som har upplevt störst ökning av svenskar är Hafjell och Kvitfjell, utanför Lillehammer. Siffror visar att de två anläggningarnas besökare från Sverige ökade med 77 procent, jämfört med året innan.

Anledningarna till ökningen är flera. Exempelvis har vägen till de två anläggningarna blivit avsevärt snabbare, sedan tidigare säsong. Utbyggnaden av väg E6 på den norska sidan har lett till att det nu bara tar fem timmar att köra från Göteborg. Skidorterna är dessutom kända för att vara mycket snösäkra. Speciellt i en tid då snöförhållandena inte varit optimala i Alperna och i södra Sverige.

– Lillehammer-området är mycket snösäkert. Hafjell och Kvitfjell garanterar gott om snö under vintersäsongen som sträcker sig från november till slutet av april. Våra svenska gäster kommer gärna tidigt på säsongen och snön är då ett viktigt kriterium för val av resmål, säger Odd Stensrud , VD vid Hafjell och Kvitfjell .

Stensrud tror också att svenskarna rent generellt börjar bli mer intresserade av de norska fjällen i allmänhet.

– Vi har ett varierat åkutbud och en stor satsning på de yngsta gästerna, vilket är viktigt för den svenska marknaden. Inte minst finns det gott om plats i backen, stora naturupplevelser och charmig atmosfär, säger Stensrud.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.