Följ VisitNorway

NORSKA VINTERNYHETER: Oslo Tryvann bygger ut inför Snowboard VM

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2011 13:35 CEST

Den 12-19 februari arrangeras Snowboard VM vid Oslos vinterpark Tryvann. Inför vinterns stora event, bygger anläggningen ut ordentligt och ökar sin pistareal med hela 60 %. Den stora utbyggnaden kommer att resultera i tre nya pister och en halvpipe i Wyllerområdet och planeras vara klart till säsongstarten 2011. De nya pisterna kommer att bli mellan 750-1550 m långa och få svårighetsgrad röd. Alla tre kommer också att utrustas med belysning och snökanonsystem. Wyllerområdet blir i februari 2012 arenan för snowbord VM.

Nytt skidområde för funktionshindrade i Oslo Tryvann

Funktionshindrade, barn och nybörjare får nu ett helt eget område i Oslo Tryvann. Det nya området kommer att byggas ut med två nya barnliftar och två rullbandsliftar, med tillhörande backar. I anslutning till det nya området kommer även ett café och en servicebyggnad med lekrum, toaletter, utrustningslager för skidskolan och sitskis att byggas. Här kommer det även finnas en rullbandslift som knyter ihop det nya området med Tryvanns övriga backar. Allt planeras att vara klart i anslutning till säsongstarten 2011.

Fakta Oslos vinterpark Tryvann

Den alpina skidanläggningen Tryvann ligger på toppen av Holmenkollen, endast tjugo minuter med spårvagn från centrala Oslo. Anläggningen har 14 nedfarter, sju liftar och en högsta fallhöjd på drygt 380 meter. Vinterparken lockar under en säsong drygt 250 000 skidåkare.

Dessutom erbjuder VisitOslo weekendpaket med både övernattning och skidpass.

www.tryvann.no

www.visitoslo.com

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.