Följ VisitNorway

Norwegian Travel Workshop blir rekordstort 2017

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2017 08:31 CEST

Bryggen i Bergen

I april möts norska reseleverantörer och utländska researrangörer från hela världen i Bergen, för den årliga Norwegian Travel Workshop (NTW). I år slår arrangemanget rekord i antal deltagare.

Mellan den 24-27 april 2017 äger Norwegian Travel Workshop (NTW) rum i norska Bergen. Det är den viktigaste mötesplatsen för turism och reseupplevelser i Norge och arrangeras nu för 45:e året i rad. Eventet innebär en unik möjlighet för Norge att marknadsföra sig direkt till researrangörer. Under tre hektiska dagar genomförs cirka 8000 förhandlingsmöten mellannorska reseleverantörer och utländska researrangörer. Att Norge är ett trendigt resmål idag syns på antalet kommersiella gästnätter som spenderas i landet. Med anledning av årets NTW finns det all anledning att tro att trenden fortsätter. NTW 2017 visar sig slå alla rekord och blir det största arrangemanget någonsin.Ökningen i antalet deltagande researrangörer sker i stort sett från alla marknader. ­

Men i år är det även ett rekordstort deltagande från den norska sidan. Totalt ställer 268 norska företag ut och 297 utländska researrangörer/turoperatörer deltar.


”En attraktiv destination”
Robert Nygårdhs, marknadschef Visit Norway i Sverige, tror att det är flera faktorer som har bidragit till att NTW 2017 blir större än någonsin.

– Bergen är en attraktiv destination som lockar många. I tillägg så är det väldigt lätt at ta sig dit.Staden är porten till fjordarna, med allt det regionen kan erbjuda i form av intressanta och spektakulära upplevelser. Tillsammans med Bergen har vi i många år arbetat aktivt mot internationella turoperatörer och researrangörer, något som nu ger utdelning. Vi ser en ökad efterfrågan och ett allt större intresse för regionen. Det som Norge erbjuder i form av natur- och kulturupplevelser återspeglar också de internationella trender som vi ser.

Fakta om NTW:

 • Norwegian Travel Workshop (NTW) är turismens viktigaste mötesplats och anordnas årligen av Innovasjon Norge, i samarbete med lokala destinationer.
 • NTW innehåller över 8000 förbokade möten i form av workshops.
 • Arrangemanget blir nummer 45 i ordningen i år.
 • För mer information och bilder:

  Caroline Lundkvist
  Pressansvarig
  Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
  Tel: +46 8 791 83 00


  Visitnorway/Innovasjon Norge
  Box 3363
  103 67 Stockholm

  Pressrum Visitnorway och Newsdesk

  VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

  Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
  Du hittar också mer information på Visitnorway.com

  Kommentarer (0)

  Lägg till kommentar

  Kommentera

  Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.