Följ VisitNorway

Ny direktlinje till Norges vackraste kuststräcka

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2014 09:41 CEST

Nordland är känt för sin unika natur. Här finns både Norges vackraste kust och dramatiska fjäll. Nu är en av Nordnorges mest trollbindande platser alldeles inom räckhåll för svenskar, när SAS börjar flyga direkt mellan Stockholm och Bodø i sommar.

Plötsligt är det enkelt att upptäcka och ligger alldeles nära. Med SAS nya flyglinje mellan
Stockholm och Bodø finns vackra Nordland inom räckhåll. SAS flyger 29 juni till 17 augusti från Stockholm Arlanda till Bodø.  Nordland ligger vid polcirkeln och är känt för sina ovanliga bergsformationer och en vacker kustlinje med öar och skär. Här landar du mitt i fantastisk natur, utan jobbiga mellanlandningar eller långflygningar.

Med sina 46 000 invånare är Bodø Nordnorges näst största stad och den är vackert inramad av Børvasstindenes toppar i söder och Lofotens bergstoppar i norr. Bodø är stiligt urban, charmigt familjär och lantlig på en och samma gång.

Vill du ge dig ut i naturen kan du välja att ta dig vidare med buss, båt, tåg eller flyg. Helgelandskusten är Norges största skärgård och liknar ingenting som du sett förut. Det är dramatiskt, kargt och frodigt på en och samma gång. Djurlivet är rikt och har du tur får du möta både val och delfin. Du kan upptäcka kusten med båt eller ö-luffa dig fram bland öarna. Kanske vill du ta dig till sagolika Lofoten som Tidningen National Geographic Traveller har utnämnt till en av världens vackraste öar.

I Nordland kan du välja och vraka mellan allt från vandring, paddling och cykel till gourmandiska äventyr på regionens charmiga restauranger. Denna del av Norge är också känd för sitt enastående fiske – och få ting smakar så bra som en fisk man just har fångat själv. Allra helst under midnattssolen, som blir din trogna resekamrat en sommar i Nordnorge.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.