Följ VisitNorway

Ny konstinstallation välkomnar på Gardemoen

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2015 07:16 CEST

När man kommer till Norge ska man känna sig välkommen till landet. Därför invigs nu en spektakulär konstinstallation som möter besökarna på flygplatsen Gardemoen i Oslo. Syftet är att ge resenärerna både en audiovisuell och känslomässig bild av vad Norge har att erbjuda inom kultur, natur och handel.

Innovasjon Norge och Avinor vill att resenärer som anländer till Norge ska känna sig välkomna. Därför lanserar man en spektakulär konstinstallation och en banbrytande 3D-animerad film som tar emot besökare på Oslos flygplats Gardermoen. Den nya konstinstallationen, som lanseras torsdag den 18 juni, syftar till att ge turister ett varmt välkomnande och skapa stora förväntningar på deras vistelse i Norge. Resenärer får både en audiovisuell och känslomässig bild av vad Norge har att erbjuda inom kultur, natur och handel. Kända norska formgivare står bakom designen och musiken är komponerad av den berömde norske kompositören Nils Petter Molvær.

– Vi skapar värdefulla kontakter. Vi kopplar samman Norge med resten av världen och det är något som vi vill att det här projektet ska spegla, säger Dag Falk-Petersen, Avinor.

Kommer ses av miljoner

På Innovasjon Norge är man glad över att ha utvecklat både ett modernt och annorlunda välkomnande till Norge. Man förväntar sig att den nya installationen kommer att ses av uppskattningsvis en miljon människor varje månad.

– Vi hoppas att besökarna kommer att gilla den nya presentationen av Norge. Vi tror att detta kan skapa en nyfikenhet på vad vi har att erbjuda och samtidigt ge ett modernt och annorlunda intryck av vårt land, säger Anita Krohn Traaseth, VD för Innovasjon Norway.

En ny inkörsport till Norge

Lanseringen på Oslo Gardermoen är en del av ett större nationellt projekt som kallas "Gateway till Norge" som kommer att lanseras på de största flygplatserna i september. Konstinstallationerna kommer att ändras allt eftersom, för att återspegla årstidernas växlingar och olika regioner i Norge.

– Vi ville skapa en inkörsport till Norge som speglar vårt land och vår kultur på ett nytt och modernt sätt. Förhoppningsvis överträffas besökarnas förväntningar när de anländer, säger Krohn Traaseth.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.