Följ VisitNorway

Nya spektakulära hotell i Norge

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2019 08:08 CEST

Britannia hotel, Trondheim

Om du planerar ett Norge-besök i år finns det många nya spännande hotell att välja mellan. Vad sägs om världens högsta byggnad helt i trä, exklusiva boutique-hotell, boende med tillhörande gourmetrestaurang eller varför inte en klubb inspirerad av New Yorks jazzscen?

Britannia, Trondheim
Över hundra miljoner dollar – så mycket ska renoveringen av hotellet Britannia ha kostat. Resultatet är slående och en anledning att besöka Trondheim i sig. Hotellet ståtar med fem stjärnor och har erbjudits medlemskap i The Leading Hotels of the World, en exklusiv medlemsklubb bestående av några av världens bästa hotell.
Britannia.no

The Hub och Amerikalinjen, Oslo
Nya Clarion Hotel The Hub ligger bara två minuter från Oslos centralstation och öppnade i mars. Hotellet är spektakulärt med kort avstånd till allt som staden har att erbjuda. Maten som serveras har lokal förankring och de 810 moderna rummen har innovativa lösningar för teknik och det senaste inom high-tech. Flera rum har en panoramautsikt över Oslo och en privat balkong eller terrass.
I mars öppnade också boutique-hotellet Amerikalinjen mitt på Jernbanetorget. Här samsas det gamla och nya Oslo i en byggnad från 1919. Hotellets intima klubb är inspirerad av New Yorks jazzscen och den grönskande innergården är en grön oas mitt i storstaden.

The Hub

Amerikalinjen

Mjøstårnet, Brumunddal
Allt började som en knasig ide – att se vad som är möjligt att bygga helt i trä. Resultatet blev Mjøstårnet, som med sina 85,4 meter är världens högsta träbyggnad. Här finns kontorslokaler, lägenheter, restaurang – och ett hotell. Wood Hotell i Mjøstårnet har 72 rum, en svit, sex konferenslokaler och en restaurang med fantastisk utsikt.

Mjöstornet, Brumunddal

Eilert Smith Hotel, Stavanger
En av årets mest lyxiga hotellöppningar hittas i Stavanger. Mitt i stadens saliga blandning med gamla trähus och moderna höghus finns nu boutiquehotellet Eilert Smith Hotel. Förutom 11 individuellt inredda rum ryms här också RE-NAA, gourmetrestaurangen med en stjärna i Guide Michelin. Där är rätterna inspirerade av Rogalands natur och fokus ligger på lokala råvaror och hög kvalitet.

Eilert Smith hotel

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.