Följ VisitNorway

​Nya trenden Fly & bike - ta flyget till cykeln till äventyret

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2015 10:00 CEST

Med SAS direktflyg tar det bara en och en halv timme till Bodø. Med hyrcykel direkt på flygplatsen är lokaläventyren på bekvämt pedalavstånd. Fly & bike är namnet på den nya trenden i Norge.

I Nordland i Norge finns dramatiska fjäll och landets kanske vackraste kuststräcka. Förra året startade SAS upp en ny flyglinje direkt mellan Stockholm och Bodø. Satsningen blev lyckad och i år fortsätter de att erbjuda turister ett enkelt sätt att välja en aktiv sommar i Norge. Direkt på flygplatsen finns cyklar att hyra. Trenden heter Fly & Bike.

- Fly & Bike innebär att man hyr cykel direkt på flygplatsen. Det är lika enkelt som med hyrbilar. Med cykel blir det enkelt att utforska Bodø och besöka lokala sevärdheter och attraktioner i närområdet, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visitnorway i Sverige.

Bodø fungerar bra som bas för dagsturer. Det går exempelvis enkelt att ta sig till Norsk Luftfartsmuseum, Bodø domkyrka och Bodøsjøen Friluftsmuseum. Vill man ge sig ut på lite längre turer finns kända attraktioner som världens starkaste tidvattenström Saltstraumen och handelsstaden Kjerringøy på rimligt avstånd. På flygplatsen går det att lämna bagage och duscha.

SAS direktflyg trafikerar Stockholm Arlanda - Bodø mellan den 28 juni och den 9 augusti. Förutom Bodø finns även hyrcyklar direkt på sex andra flygplatser i Nordland.

För mer information om Fly & Bike, se http://www.wideroe.no/en/tickets/fly-and-bike. För mer information om aktiviteter i Bodø och Nordnorge, se http://www.visitbodo.com och http://www.nordnorge.com/no/alle-ferietilbud/.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.