Följ VisitNorway

Nyhet: bagagetransport för cykelsemestern i Norge

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2016 09:22 CEST

Cykelsemester i Norge är ett populärt val inför sommaren. För cyklister som vill utforska de vackra cykelturerna mellan Værnes - Bodø förenklas nu semestern. För i år erbjuds bagagetransfer hela vägen.

Tack vare en väl utvecklad infrastruktur för cyklar och en otrolig bredd på utbudet, måste Norge räknas bland de riktigt intressanta cykeldestinationerna. I Innherred och längs med Kystriksveien utökas nu cykelmöjligheterna ytterligare. Blöta kläder och otymplig packning kan göra en cykeltur längre och tyngre än nödvändigt. Genom den nya cykelsatsningen behöver semestrande cyklister inte oroa sig för det. Med bagagetransport mellan hotellen kan du njuta av resan utan extra vikt och packning.

Den Gyldne Omvei
Innherred har många alternativ för semestrande cyklister. Det finns flera organiserade turer som man kan göra med hjälp av kartor och ruttbeskrivningar. Den mest populära cyklingen i Innherred är "Borgfjorden Runt." Det är en tur som är perfekt att kombinera med en tågresa från Trondheim. Den är 30 kilometer lång och möjliggör upplevelser på vägen som kallas Den Gyldne Omvei. Här hittar man en ljuvlig blandning av traditionell och innovativ mat, konst och kulturupplevelser. En annan stor cykel- och vandringstur med behov av bagagetransport är Pilgrimsleden som går genom Innherred till Nidarosdomen i Trondheim.

Vackra Kystriksveien
Även den 650 kilometer långa – och mycket vackra – vägen Kystriksveien passar för cyklister. Den sträcker sig mellan Steinkjer på Innherred i söder och Bodø i norr. Vägen är omtalad för sin skönhet och National Geographic har omnämnt den som en av världens 101 mest natursköna vägar. Här kan du cykla långt eller kort, göra stopp för glaciärvandring eller besöka det ihåliga berget Torghatten – allt medan bagaget redan väntar på hotellet.

Läs mer på:

Visitinnherred.com

Kystriksveien

Visitnorway.se

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.