Följ VisitNorway

Nytt arkitektritat landmärke i Norge

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2018 07:34 CEST

Copyright: ©Foto: Steinar Skaar / Statens vegvesen

Nyligen öppnades "Ureddplassen" vid norska Helgelandskusten i ny uppdaterad version. Under 2017 har rastplatsen längs landsväg Fv17 fått en välbehövlig makeover. Landmärket har fått en ny bas och toalettbyggnaden i betong och glas kastar ett omgivande ljus ut i kvällsmörkret. Utsiktsterrassen, som är utrustad med eleganta sittbänkar i marmor från Fauske, omvandlas till en amfiteater ned mot ett orört strandområde. När vädret är bra kan du se ända till Lofoten.


Mellan berg och hav

Ureddplassen ligger vackert mellan branta berg och öppna havet och erbjuder en magnifik utsikt: både av norrsken och midnattssol. Rastplatsen är även ett minnesmärke för den norska ubåten Uredd. Ubåten åkte på en tysk gruva i Fugløyfjorden och sjönk under uppdrag längs norska kusten i februari 1943. Alla 42 ombord förlorade sina liv. Båten hittades sydost om Fugløyvær på 105 meters djup 1985. I mars det följande året förklarades vraket vara en krigsgrav.

Den nya Ureddplassen är ett exempel på en av de många natursköna platser som kantar Norges ”nationella turistvägar”; utvalda landsvägar där naturattraktioner längs vägen smyckas med ny konst, design och arkitektur vid rastplatser och utsiktspunkter.

För mer information och bilder:

Caroline Lundkvist
Pressansvarig
Email: caroline.lundkvist@innovasjonnorge.no
Tel: +46 8 791 83 00


Visitnorway/Innovasjon Norge
Box 3363
103 67 Stockholm

Pressrum Visitnorway och Newsdesk

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.